Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Na kolektívnom vyjednávaní sa nepotvrdila solidarita ostatných predsedov odborových zväzov

Kategória: Aktuality

Podľa slov predsedu Odborového zväzu (OZ) pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Pavla Ondeka sa na kolektívnom vyjednávaní nepotvrdila solidarita ostatných predsedov odborových zväzov (OZ) KOZ SR.

Ľuďom v štátnej a verejnej službe od januára 2018 vzrastú platy o 4,8 %. Informovala o tom viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Monika Uhlerová po prvom kole vyjednávania o Kolektívnej zmluve vyššieho stupňa (KZVS) pre zamestnávateľov, ktorí pri odmeňovaní postupujú podľa zákona o odmeňovaní zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o KZVS v štátnej službe.

Kolektívne zmluvy pre rok 2018 sa majú podľa nej podpísať v prvý decembrový týždeň. 

Zvýšenie platov v roku 2018 pre učiteľov sa do kolektívnej zmluvy nedostalo.

„Mandát, ktorí (predsedovia OZ) mali na odsúhlasenie zvýšenia platov o 4,8 %, odsúhlasili. Odsúhlasili navýšenie aj napriek tomu, že OZ školstva nesúhlasil s postupom, že pedagogickí a odborní zamestnanci regionálneho školstva a učitelia vysokých škôl budú bez navýšenia platov pre rok 2018,“ podčiarkol predseda Odborového zväzu (OZ) pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, Pavol Ondek.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.aktuality.sk/clanok/540454/ludom-v-statnej-a-verejnej-sluzbe-od-januara-2018-vzrastu-platy-o-4-8/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov