Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zastupovanie asistenta učiteľa a práca nadčas

Publikované: Autor/i: JUDr. Matej Drotár

Môže asistent učiteľa zastupovať v ŠKD a uvedené zastupovanie mať zohľadnené ako prácu nadčas? Asistentka nemôže od 1. 1. zastupovať v triede za učiteľa, lebo nespĺňa kvalifikačné predpoklady (sme špeciálna základná škola). Má ukončené vzdelanie: VŠ II. stupňa odbor sociálna práca, pedagogické minimum, rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky. Spĺňa kvalifikačné predpoklady a môže zastupovať v ŠKD ? Akým iným spôsobom jej vznikne nárok na náhradné voľno? 

Pedagogický asistent (asistent učiteľa) s uvedeným vzdelaním spĺňa kvalifikačné predpoklady (2. diel oddiel A. bod 21 prílohy č. 3 k vyhláške Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov) pre výkon pracovnej činnosti vychovávateľa ŠKD v škole pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a môže zastupovať vychovávateľa v ŠKD. Toto zastupovanie sa považuje za prácu nadčas, ak sú splnené podmienky podľa

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Kniha mesiaca - SEPTEMBER - Stres v práci učiteľa a syndróm vyhorenia N

Publikované:

Väčšina ľudí je denne vystavovaná stresovým situáciám, ale najčastejšou skupinou spájanou so stresom sú učitelia, denne podrobovaní psychickej, mentálnej a emocionálnej záťaži, denne prichádzajúci do styku s veľkým počtom osôb a neustále komunikujúci s početnou skupinou ľudí.