Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zaradadenie pedagogického zamestnanca - PZ s 1. atestáciou a vyplácanie príplatku

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Otázka:

Zaradili sme novú kolegyňu správne? Mala u nás uzavretý pracovný pomer na dobu určitú od 1. 9. 2018 až do 31. 8. 2019. Z dôvodu dlhotrvajúcej PN (od apríla 2019) sme pracovný pomer od 1. 9. 2019 nepredlžovali, nakoľko v tom čase bola pani učiteľka stále PN. V čase trvania pracovného pomeru bola zaradená v kariérovom stupni ako samostatný učiteľ s 18 ročnou praxou a bol je vyplácaný 6 % kreditový príplatok (mala 30 kreditov). Počas trvania pracovného pomeru sa prihlásila na prípravné atestačné vzdelávanie, ktoré ukončila  27. 11. 2018 a v čase, kedy nebola u nás už zamestnaná (bola naďalej PN) 19. 11. 2019 vykonala prvú atestáciu. S pani učiteľkou sme opäť po ukončení PN 4. 2. 2020 uzatvorili pracovný pomer na dobu určitú do 31. 8. 2021. Vzhľadom k tomu, že sa od 1. 9. 2019 menil zákon o pedagogických a odborných zamestnancoch a zákon o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone prácemám pani učiteľku zaradiť tak, ako moje kolegyne, ktoré u nás pracujú dlhodobo a postupovať podľa nového zákona: „Kreditový príplatok priznaný do 31. 8. 2019 sa s účinnosťou od 1. 9. 2019 považuje za príplatok za profesijný rozvoj a vypláca sa do 31. 8. 2026. V § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. nie je uvedené ustanovenia, na  základe ktorého by po vykonaní atestácie bolo možné pozastaviť vyplácanie príplatku za profesijný rozvoj. Príplatok za profesijný rozvoj nie je viazaný na atestáciu. Teda aj po vykonaní atestácie, podľa predpisov účinných do 31. 8. 2019, sa bude príplatok za profesijný vyplácať až do 31.8.2026.“ Alebo mám k nej pristupovať ako k novej zamestnankyni (prijatej 4. 2. 2020) a mám zaradiť podľa nového zákona, to znamená, že bude zaradená do karierového stupňa učiteľ s 1 atestáciou (nakoľko spĺňa podmienky – vykonala 1 atestáciu a má min 5 ročnú prax ako samostatný učiteľ) ale „ kredity“ jej už nebudú priznané, nakoľko nový zákon hovorí iba o príplatku za profesionálny rozvoj  (§ 14e zákona )a určuje podmienky za akých učiteľovi budú priznané a keďže tento typ vzdelávania ešte v praxi nefunguje nemohla potrebný typ vzdelávania absolvovať.

Odpoveď:

Ako uvádza pomôcka pre aplikačnú prax od MŠVVaŠ SR vydaná 1. 10. 2019: „Ak zamestnávateľ s pedagogickým zamestnancom alebo s odborným zamestnancom ukončil pracovný pom

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Dovolenka pri skrátenom úväzku N

Publikované:

Otázka Nastúpila som na pozíciu učiteľky v základnej škole na 50 % pracovný pomer (učím dva dni v týždni po 6 hodín). Zamestnávateľ mi dal 45 dní dovolenky s tým, že za jeden deň si musím čerpať 2,5 dňa dovolenky. Je jeho postup správny? Ako má zamestnávateľ postupovať v prípade priznávania dovolenky pracovníkom pracujúcim na skrátený pracovný úväzok?

Náhrada mzdy za účasť v maturitnej komisii A

Publikované: Aktualizované:

Otázka Patrí učiteľovi náhrada mzdy z dôvodu účasti v maturitnej komisii opravného termínu teoretickej časti odbornej zložky aturitnej skúšky v inej ako kmeňovej škole? Musí si daný učiteľ čerpať dovolenku, prípadne náhradné voľno? 

Nariadenie dovolenky zamestnancovi N

Publikované:

Nariadenie/dohoda o čerpaní dovolenky N

Publikované:

Odmietnutie žiadosti o dovolenku A

Publikované: Aktualizované: