Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Započítanie pracovného času

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Bude správne rozvrhnutý pracovný čas, ak určím od 7:30 hod. do 15:30 hod. prevádzkový pracovný čas, základný pracovný čas /na pracovisku  najneskôr – 15 min pred vyučovacou hodinou alebo dozorom s povinnosťou odpracovať na pracovisku 6 hodín a 2 hodiny povolím vykonávanie ostatných činnosti mimo pracoviska? Môžem zamestnancovi započítať týchto 6 hodín, aj ak bude na pracovisku skôr,ako je určený prevádzkový pracovný čas, teda aj napr. od 7,00 hod.? Vyhovoval by nám prevádzkový  od 7 hodiny kvôli spojom, ale potom by koniec pracovnej  doby bol o 15,00 hod., a to by som v prípade porady, resp. exkurzie musela uviesť všetok čas po 15:00  hod. ako nadčasový. Lepšie by vyhovovalo uznať zamestnancom odpracovaný čas na pracovisku aj skôr ako prevádzkový. Môžem si to aj takto vyšpecifikovať v pracovnom poriadku? 

Pri rozvrhnutí pracovného času vychádzate z ustanovení Zákonníka práce (§ 85 až 99) a rozsah týždenného pracovného času zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme je upravený v Kolektívnej zmluve vyššieho stupňa. Týždenný pracovný čas rozvrhuje zamestnávateľ po prerokovaní so zástupcami zamestnancov. Takisto zamestnávateľ určí začiatok a koniec pracovného času (po dohode so zástupcami zame

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Odvolanie riaditeľa školy po novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve N

Publikované:

Odvolanie riaditeľa školy po novele zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov V krátkom príspevku upozorníme na novelu zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „novela zákona č. 596/2003 Z. z.“). Novela je účinná od 1. januára 2019.

Školský obvod základnej školy po novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve N

Publikované:

Školský obvod základnej školy po novele zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalé bydlisko. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole mimo školského obvodu, v ktorom má trvalé bydlisko, so súhlasom riaditeľa základnej školy, do ktorej sa hlási.

Zákon č. 54/2018 Z. z. - novela zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve A

Publikované: Aktualizované:

Zákon č. 54/2018 Z.z. umožňuje Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky ako správcovi a prevádzkovateľovi centrálneho registra škôl plniť úlohy voči registru právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci, ktoré mu vyplývajú z § 5 zákona č. 272/2015 Z. z. o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov.