Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zápis do katalógu a ukončenie štúdia

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Žiak začal študovať na našom 8-ročnom gymnáziu. V kvinte odišiel študovať do zahraničia, kde študoval nasledovné roky. V oktáve (poslednom ročníku štúdia) našej škole predložil vysvedčenia zo štúdia v zahraničí, na maturitu sa neprihlásil a neabsolvoval ju. Školu v zahraničí ukončil. Pre našu školu stačí, ak doložil vysvedčenia z rokov, kedy študoval v zahraničí? Keďže dobrovoľne nematuroval, končí jeho štúdium k dňu 31. 8.? Čo treba zapísať do katalógu a ako ukončiť jeho pôsobenie u nás?

 

 

 

Úlohy súvisiace s uznávaním zahraničného dokladu o vzdelaní alebo odbornej kvalifikácie vykonáva Stredisko na uznávanie dokladov o vzdelaní.

Pred odchodom na zahraničnú základnú alebo strednú školu je dôležité pripraviť si študijný plán kompatibilný s tým slovenským. V prípade, že žiak navštevuje odbornú školu, je vhodné do plánu zakomponovať aj odbornú prípravu.

uznaním časti štúdia je potrebné obrátiť sa na riaditeľa kmeňovej školy, ktorý porovná učebný plán a určí predmety, z ktorých je potrebné vykonať komisionálne skúš

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk