Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Uznanie kreditov vychovávateľovi

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Zamestnanec požiadal o uznanie kreditov. U nás je zaradený ako vychovávateľ v školskom internáte pre stredné školy. Možno vychovávateľovi uznať nasledovné kredity - špecializačné vzdelávanie v roku 2011 počet kreditov 35 - Modernizácia vzdelávania na ZŠ s podporou IKT (na osvedčení nie je uvedené, že pre aké kategórie určené, aktualizačné vzdelávanie v roku 2014, počet kreditov 15 - Interaktívne technológie vo vyučovaní - kategória učiteľ, aktualizačné vzdelávanie v roku 2014 počet kreditov 15 - Počítačová gramotnosť vo výchovno-vzdelávacom procese - kategória učiteľ pre primárne vzdelávanie. Spolu 65 kreditov. Možno uznať 60 kreditov, čiže 12 % príplatok?

Odpoveď:

Režim platný do 31. augusta 2019  (priznaný kreditový príplatok pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi podľa predpisov účinných do 31. augusta 2019):

Podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. kreditový príplatok priznaný pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi podľa predpisov účinných do 31. augusta 2019 sa považuje za príplatok za profesijný rozvoj, príplatok za profesijný rozvoj sa vypláca z platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec zaradený, a teda, ak boli do 31. augusta 2019 pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi zamestnávateľom uznané kredity na účely vyplácania kreditového príplatku podľa predpisov účinných do 31. augusta 2019, priznaný kreditový príplatok sa zo zákona č. 

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk