Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Usmernenie k prijímaniu detí alebo žiakov do športových škôl alebo športových tried,

Publikované: Autor/i: -

MŠVVaŠ SR  vydalo usmernenie materským školám, základným školám, stredným školám a školským zariadeniam výchovného poradenstva a prevencie k prijímaniu detí alebo žiakov do športových škôl alebo športových tried.

Podmienky prijímania detí s nadaním alebo žiakov s nadaním do škôl alebo tried pre deti s nadaním alebo žiakov s nadaním ustanovuje § 105 ods. 1 § 105 ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“).

Povinnosť absolvovať psychodiagnostické vyšetrenie sa vzťahuje na prijímanie detí so všeobecným intelektovým nadaním alebo žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. Povinnosť absolvovať psychodiagnostické vyšetrenie sa nevzťahuje na proces prijímania dieťaťa alebo žiaka do športovej triedy alebo športovej školy.

Nemôže byť určená ako kritérium na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania dieťaťa alebo žiaka v zmysle § 105 ods. 4 školského zákona.

Zdroj: http://www.minedu.sk/data/files/8892_sportove_skoly_usmernenie.pdf.



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Základná finančná kontrola - prijímacie konanie na stredné školy A

Publikované: Aktualizované:

Použitie financií z príspevku na školu v prírode A

Publikované: Aktualizované:

Otázka: Môžeme finančné prostriedky z príspevku na školu v prírode, ktoré nám zvýšia po zabezpečení dopravy a ubytovania, použiť aj na vstupy do galérií, múzeí, ZOO, dopravu pozemnou lanovou dráhou na Hrebienok atď., ktorých návštevu majú žiaci v programe ŠvP?

Novela zákona o finančnej kontrole – zmena pri výkone základnej finančnej kontroly N

Publikované:

Od 1. januára je účinná novela zákona č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o finančnej kontrole“), ktorá sa dotkne vykonávania základnej finančnej kontroly v školách a školských zariadeniach.