Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Usmernenie hlavného hygienika - všeobecné povinnosti zamestnancov školských stravovacích zariadení

Publikované: Autor/i: -

ÚVZ SR vydáva Usmernenie hlavného hygienika Slovenskej republiky k prevádzke školských stravovacích zariadení. Dokument sa vydáva s cieľom poskytnúť usmernenie pre prevádzku školských stravovacích zariadení v rámci uvoľňovania opatrení a v súvislosti so stravovaním príslušníkov ozbrojených síl SR v ŠSZ počas mimoriadnej situácie. Usmernenie nadobúda účinnosť dňa 14. 3. 2022.

Stravovanie detí v MŠ

  • podľa miestnych podmienok, počtu detí, personálu v bežnej podobe za dodržania prísnych hygienických opatrení;
  • výdaj jedla do 3 hodín od prípravy (dodržania epidemiologickej bezpečnosti);
  • stravu vydáva personál, deti si neberú si ani príbory;
  • pri príprave/vydávaní jedál dodržiavať sprísnené hygienické pravidlá,
  • v spoločnej jedálni sa odporúča nastaviť režim stravovania na zmeny (zabránenie stretávania viacerých tried), príp. rozmiestniť stoly v dostatočnom odstupe).

Stravovanie žiakov ZŠ  

  • podľa miestnych podmienok, počtu detí a personálu v bežnej podobe za dodržania prísnych hygienických opatrení;
  • pri vstupe zabezpečiť dezinfekciu;
  • výdaj jedla do 3 hodín
Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk