Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Termín vyplávacnia príplatku

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Náš zamestnanec vykonal nedávno 1. kvalifikačnú skúšku, o čom máme doklad. Dovtedy mal vyplácaný príplatok za 60 kreditov. Automaticky si zvýšil platovú triedu. Ako postupovať ďalej s vyplácaním príplatku? Má ho mať? Do kedy, ak áno? Nemáme doklad o predatestačnom vzdelávaní. Momentálne je na práceneschopný.

Odpoveď:

Zákon č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon 553/2003 Z.z.“) v § 32g hovorí: „Kreditový príplatok priznaný pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi podľa predpisov účinných do 31. augusta 2019 sa považuje za príplatok za profesijný rozvoj a vypláca sa do 31. augusta 2026.“ To znamená, že pedagogickému zamestnancovi alebo odbornému zamestnancovi, ktorý mal do 31. 08.2019 zamestnávateľom uznané kredity na účely vyplácanie kreditového príplatku podľa predpisu v účinných do 31. 08. 2019, s

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Člen rady školy príbuzným riaditeľa A

Publikované: Aktualizované:

Otázka Ak je riaditeľ školy príbuzným člena rady školy, ktorý je delegovaný za zriaďovateľa (v našom prípade matka riaditeľka, syn poslanec obce delegovaný do rady školy), pozastavuje sa jeho členstvo v rade školy v prípade, že by rada školy bola výberovou komisiou a matka - riaditeľka sa prihlasuje do výberového konania?

Delegovanie zástupcov zriaďovateľa N

Publikované: