Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Školské výlety a exkurzie

Publikované: Autor/i: Mgr. Peter Lengyel, PhD.

Striedanie predmetov, zvonenie, pravidelný rozvrh je klasickým koloritom denného pobytu v škole pre žiaka aj pre učiteľa. Prepojenie vyučovania s realitou a zmiešanie oddelených predmetov do celistvého vnímania sveta, by malo byť dôležitým cieľom vzdelávania. Pomôcť nám v tom môže vzdelávanie v mimoškolskom prostredí.

Školský výlet

Školský výlet môže mať rôzne podoby. Základom školského výletu je pohoda, zábava, relax, ale hlavne pobyt so spolužiakmi v prostredí, kde sa nerieši učenie, škola a kde sú si takmer všetci rovní. Školské výlety sú zároveň zážitkami žiaka, ktoré sa pamätajú ešte veľmi dlho do dospelosti. Samozrejme, pokiaľ sú príjemné a radostné. Ak chceme deťom dopriať školský výlet, na ktorý sa nezabúda, treba vychádzať z toho, čo deti potrebujú, čoho sa dožadujú a čo môže posilniť silu triednej skupiny. 

Mnohí pedagógovia majú v sebe vytvorenú prirodzenú intuíciu pre zostavenie programu výletu, napriek tomu sa môžu inšpirovať našou spätnou väzbou od detí, ktorá reflektuje prísady dobrých výletov.

Tieto veci deti milujú (overené de

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Školské výlety a exkurzie N

Publikované:

Moderné formy zážitkových programov N

Publikované:

Široká škála zážitkových programov začína pri interaktívnych kioskoch v novovzniknutých poznávacích centrách, cez výnimočné programy rôznych združení, až po celodenné zážitkové aktivity na kľúč, kde organizátor, pripraví celodenný program a ešte aj poskytne žiakom stravu. Predstavme inštitúcie, kde možno takéto druhy zážitkových programov absolvovať.