Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Priznanie príplatku za profesijný rozvoj a rodičovská dovolenka

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Učiteľka ukončila 25. augusta 2021 rozširujúce štúdium, za čo jej patrí 6 % príplatok za profesijný rozvoj. Požiadala si o priznanie príplatku za profesijný rozvoj v septembri 2021, teda má jej byť priznaný od 1. októbra 2021, ale momentálne je na rodičovskej dovolenke až do júna 2023. Môže si požiadať o priznanie príplatku až po návrate z rodičovskej dovolenky a bude jej tento príplatok vyplácaný  od dátumu návratu z rodičovskej dovolenky t. j. od júla 2023 do júna 2030 po dobu 7 rokov? Ak áno, kedy jej treba vystaviť oznámenie o výške a zložení funkčného platu?

Oznámenie o výške a zložení funkčného platu sa vypracováva pri zmene v platových tarifách, a to aj počas materskej/rodičovskej dovolenky.

Príplatok za profesijný rozvoj zamestnávateľ prizná od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec požiadal o priznanie príplatku za profesijný rozvoj (

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Člen rady školy príbuzným riaditeľa A

Publikované: Aktualizované:

Otázka Ak je riaditeľ školy príbuzným člena rady školy, ktorý je delegovaný za zriaďovateľa (v našom prípade matka riaditeľka, syn poslanec obce delegovaný do rady školy), pozastavuje sa jeho členstvo v rade školy v prípade, že by rada školy bola výberovou komisiou a matka - riaditeľka sa prihlasuje do výberového konania?

Delegovanie zástupcov zriaďovateľa N

Publikované: