Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Podanie injekcie v MŠ

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Aký zákon rieši povinnosť učiteľky materskej školy, príp. základnej školy podať dieťaťu v prípade alergickej reakcie lieky injekčne? Dieťatko má vyjadrenie lekára pre deti a dorast, že u neho môže dôjsť k alergickej reakcii po náhodnom požití alergénov a môže dôjsť k situácii, keď bude nutné podať mu liečivá. Tieto má prinesené  v škôlke v špeciálnom balíčku. Okrem lieku fenistil a iných perorálne podávaných liekov je tam aj injekcia, ktorú treba v takomto prípade použiť. Učiteľky sa bránia podaniu injekcie, rodičia to požadujú. Viete mi prosím dať riešenie tejto situácie podľa všeobecne platných právnych noriem?

Školská legislatíva neupravuje postup učiteľov pri podávaní liekov deťom a žiakom v priebehu výchovno-vzdelávacieho procesu. Je žiaduce, aby riaditelia škôl si túto problematiku upravili vo vnútorných predpisoch školy, predovšetkým v školskom poriadku. Školský poriadok v súlade s § 153 ods. 1 písm. c)

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

„Riaditeľ je neschopný... N

Publikované:

Emócie v pedagogickom tíme N

Publikované:

„Mám skvelých kolegov. Tí starší vedia upokojiť moje emócie, vedia ma trpezlivo vypočuť a citlivo usmerniť vtedy, keď potrebujem nadhľad. Doprajú mi aj čas na vlastné rozhodnutia. S rovesníkmi máme spoločné témy, rozoberáme štýly výučby, vhodnosť tej-ktorej metódy na žiakov. Mladší kolegovia ma vedia svojou dynamikou a tvorivosťou nadchnúť pre správnu vec. Dokážu prekvapiť veľkým zdrojom energie. Naučila som sa trpezlivosti, zistila som, že pohľad mojich kolegov môže ovplyvniť ich skúsenosť, ich uhol pohľadu na vec. V našej škole je bežné pýtať si a dostávať spätnú väzbu. „Chcem počuť váš názor“, táto veta nám pomáha nevidieť problémy čierno-bielo. Vážim si dôveru a otvorenosť ľudí našom v tíme.“