Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Oznámenie o výške a zložení funkčného platu – legislatíva

Publikované: Autor/i: PaedDr. ThLic. Oľga Pivarníková

Ako mám chápať vyjadrenie v zákone č.138/2019 Z. z. o dvoch rokoch pracovnej činnosti? Zamestnávateľ podporuje profesijný rozvoj podľa odseku 1 priznaním príplatku za profesijný rozvoj podľa osobitného predpisu po dvoch rokoch výkonu pracovnej činnosti za úspešné absolvovanie rozširujúceho štúdia okrem rozširujúceho štúdia špeciálnej pedagogiky pedagogického zamestnanca školy pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a pedagogického zamestnanca zariadenia sociálnej pomoci, štátnej jazykovej skúšky špecializačného vzdelávania na výkon špecializovaných činností v kariérových pozíciách podľa § 36 ods. 1 písm. c), d) až h), k) až m) a § 36 ods. 2 písm. b) až d) a v súlade so štruktúrou kariérových pozícií školy, školského zariadenia alebo zariadenia sociálnej pomoci, inovačného vzdelávania v rozsahu najmenej 50 hodín. Dva roky pracovnej činnosti majú byť pred získaním štátnej jazykovej skúšky alebo po nej? A ak by to bola prax pred získaním jazykovej skúšky, platila by zamestnankyni prax, keď do 1. 9. pracovala ako asistentka, aj keď bola kvalifikovaná ako učiteľka pre 2. stupeň? Od 1. 9. pracuje ako učiteľka pre 2. stupeň. Štátnu jazykovú skúšku robila v auguste.

Web stránka ministerstva školstva v časti informácie pre zamestnancov rezortu dáva do pozornosti potrebné dokumenty súvisiace s pracovno-právnym pomerom pedagogického i nepedagogického zamestnanca. Otázka funkčného platu pedagogického zamestnanca je sprístupnená vo vzorovom Oznámení o výške a zložení funkčného platu, ktoré školy aplikujú pre jednotlivé kategóriepodľa ustanovenia § 19 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch  odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 138/2019 Z. z.“).

Funkčný plat pedagogického zamestnanca je určený podľa zákona č. 138/2019 Z. z. v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zá

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk