Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

KVALIFIKÁCIA - ANJ a MAT a plynutie ochrannej lehoty

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Nekvalifikovaná učiteľka, 2. stupeň vysokoškolského vzdelania – ekonomický odbor (Ing.) s oprávnením na vyučovanie anglického jazyka (štátna skúška) bude od 1. septembra 2020 bude vyučovať 13 hod. matematiku a fyziku „neodborne“ a 10 hodín angličtinu – „odborne“. Je to jej prvý pracovný pomer v školstve, od októbra 2020 nastupuje na doplňujúce pedagogické štúdium. Po absolvovaní adaptačného vzdelávania ju možno zaradiť do 7. platovej triedy ako kvalifikovanú v zmysle plynutia „ochrannej“ lehoty 4 rokov na doplnenie kvalifikácie podľa § 83 zákona č. 138/2019 Z. z.? Považuje sa vyučovanie anglického jazyka z jej strany za odborné alebo neodborné do doby, kým neabsolvuje DPŠ?

Pri prvom zamestnaní v školstve zamestnanec absolvuje adaptačné vzdelávanie (platová trieda 6). „Pedagogický zamestnanec je povinný splniť kvalifikačný predpoklad na výkon pracovnej činnosti najneskôr do štyroch rokov od vzniku prvého pracovného pomeru v príslušnom druhu školy alebo školského zariadenia“ (

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Člen rady školy príbuzným riaditeľa A

Publikované: Aktualizované:

Otázka Ak je riaditeľ školy príbuzným člena rady školy, ktorý je delegovaný za zriaďovateľa (v našom prípade matka riaditeľka, syn poslanec obce delegovaný do rady školy), pozastavuje sa jeho členstvo v rade školy v prípade, že by rada školy bola výberovou komisiou a matka - riaditeľka sa prihlasuje do výberového konania?

Delegovanie zástupcov zriaďovateľa N

Publikované: