Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

KVALIFIKÁCIA – učiteľ odborných elektrotechnických predmetov

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Spĺňa nový zamestnanec kvalifikačné predpoklady podľa súčasnej legislatívy? Ide o pozíciu učiteľa odborných elektrotechnických predmetov. Uchádzač má vysokú školu II. stupňa Materiálovo-technologickú fakultu STU v študijnom programe Integrovaná bezpečnosť (neelektrotechnický odbor) a na strednej škole ukončený elektrotechnický odbor. Môže v zmysle vyhlášky o odbornej spôsobilosti elektrotechnikov riadiť prácu podriadených v elektrotechnickom laboratóriu.

Odpoveď:

Pre objektívne posúdenie kvalifikačných predpokladov na výkon pedagogickej činnosti pedagogického zamestnanca je nevyhnutné predložiť doklady o získanom vzdelaní. Odpoveď na Vašu otázku bude v rovine predpokladu požadovaných kvalifikačných predpokladov na vyučovanie odborných elektrotechnických predmetov.

V zmysle platnej školskej legislatívy (vyhláška č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov) ukončené stredoškolské vzdelanie a odborná spôsobilosť elektrotechnikov nemá vplyv na splnenie kvalifikačných predpokladov učiteľa odborných predmetov strednej školy.

Predpokladom na výkon pracovnej činnosti pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca sú podľa § 9 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektor

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk