Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

KANDIDOVANIE A VÝBEROVÉ KONANIE - Nevymenovanie riaditeľa po úspešnom výberovom konaní

Publikované: Autor/i: Mgr. Mária Stanislavová

Zúčastnila som sa výberového konania na obsadenie funkcie riaditeľa. Uspela som, výberová komisia mi písomne oznámila, že dala návrh zriaďovateľovi na moje vymenovanie. Zriaďovateľ sa rozhodol, že ma nevymenuje a poveril vedením iného pedagogického zamestnanca. Predseda rady školského zariadenia doručil zriaďovateľovi  do podateľne úradný list, v ktorom žiada moje vymenovanie a stretnutie s predsedom. Zriaďovateľ poslal doporučenou poštou list adresovaný rade školského zariadenia, ktorý poštová doručovateľka  odmietla vydať predsedovi rady školského zariadenia a taktiež zamestnancom, ktorí preberajú poštu. Na uvedenom liste zriaďovateľ uviedol nesprávne adresáta zásielky. Na súkromnú adresu mi boli vrátene doklady a materiály, ktoré som predložila na výberové konanie. Do dnešného dňa zriaďovateľ nedoručil rade školského zariadenia v zmysle zákona zdôvodnenie, prečo ma nevymenoval do funkcie riaditeľky. Ako by som mala postupovať? Zriaďovateľ nekonal v lehote určenej zákonom a teda ho porušil. Čo to pre mňa znamená?

Výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa školy alebo riaditeľa školského zariadenia sa uskutočňuje podľa § 3 a § 4 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 596/ 2003 Z. z.“).

V súlade s § 3 ods. 2 uvedeného zákona riaditeľa školy alebo riaditeľa školského zariadenia vymenúva na dobu funkčného obdobia a odvoláv

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk