Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Gymnázium (šport) – pracovný čas

Publikované: Autor/i: JUDr. Žaneta Surmajová, PhD.

Otázka:

Sme gymnázium - šport (naša škola nebola transformovaná na športovú strednú školu). Podľa nariadenia vlády č. 211/2019 Z. z. školský tréner má 60-minútovú hodinu priamej výchovno-vzdelávacej činnosti. Základný úväzok trénera je 23 hodín, avšak pre strednú športovú a základnú školu (gymnázium - šport tam nie je zahrnutý). Predpísaný počet hodín športovej prípravy pre jednotlivé športy je prepočítaný na 45-minútové hodiny, tréner má 60-minútovú hodinu. Ako trénera nasadiť do rozvrhu hodín, keď ostatné hodiny sú 45-minútové a športovú prípravu majú v rámci vyučovania? Treba hodiny športovej prípravy prepočítať na 60-minútové? Treba týždenný pracovný čas trénera prepočítať zo 45-minútovej alebo 60-minútovej hodiny (tréner má momentálne 18 hodín športovej prípravy)?

Odpoveď:

Vzhľadom na to, že ide o gymnázium, ktoré sa netransformovalo na strednú športovú školu, možno predpokladať, že ide o gymnázium, v ktorom bola športová trieda a v nej sa v rámci RUP ako vyučovací predmet realizovala aj „športová príprava“.

Podľa § 161h ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov „Žiak športovej triedy v gymnáziu alebo v strednej odbornej škole, ktorý zač

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk