Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Funkčné vzdelávanie - vedúci ekonomického úseku a projektovej činnosti

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Majú títo vedúci zamestnanci absolvovať funkčné vzdelávanie? Zástupkyňa riaditeľky školy, je pedagogickým zamestnancom, manažuje oblasť projektovej činnosti a marketingu školy a vedúca technicko-ekonomických činností, je pedagogickým zamestnancom; zodpovedá za riadenie ekonomického a hospodárskeho úseku školy.

Podľa § 39 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. „Vedúcim pedagogickým zamestnancom je riaditeľ, zástupca riaditeľa, hlavný MOV, vedúci vychovávateľ."

Podľa § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. "Činnosť vedúceho pedagogického zamestnanca a činnosť vedúceho odborného zamestnanca môže vykonávať ten, kto spĺňa kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v príslušnej kategórii alebo v podkategórii pedagogického zamestnanca alebo v príslušnej kategórii odborného zamestnanca a podmienky zaradenia do kariérového stupňa pedagogický zamestnanec s prvou atestáciou a odborný zamestnanec s prvou atestáciou.“

Podľa 

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Člen rady školy príbuzným riaditeľa A

Publikované: Aktualizované:

Otázka Ak je riaditeľ školy príbuzným člena rady školy, ktorý je delegovaný za zriaďovateľa (v našom prípade matka riaditeľka, syn poslanec obce delegovaný do rady školy), pozastavuje sa jeho členstvo v rade školy v prípade, že by rada školy bola výberovou komisiou a matka - riaditeľka sa prihlasuje do výberového konania?

Delegovanie zástupcov zriaďovateľa N

Publikované: