Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Spravme si svet z vľúdnych slov a viet, z láskavých činov

Dátum: Rubrika: Editoriál

„Spravme si svet z vľúdnych slov a viet, z láskavých činov...., “ spievajú Miro Žbirka, Marika Gombitová a Marie Rottrová v muzikáli Neberte nám princeznú. Text Jána Štrassera a hudba Deža Ursinyho nám najmä v tejto pandemickej dobe pripomínajú, čo je dôležité. Únavu a vyčerpanie, ktoré z času načas prežívame, môže vystriedať spolupatričnosť a solidarita. Nie ste v tom sami. Sme tu pre Vás prostredníctvom odborných časopisov Manažment školy v praxi, Didaktika, portálu direktor, ale aj publikácií, ktoré ponúkame v našom vydavateľstve Wolters Kluwer. Aj v 12. čísle časopisu prinášame témy, ktoré inšpirujú, motivujú, informujú a veríme, že aj potešia.

O autorite učiteľa a jej transfere na žiaka vo výchovno-vzdelávacom procese píše Andrea Baranovská. Ak si učiteľ chce vybudovať autoritu v triede medzi žiakmi a zároveň učiť žiakov zodpovednosti, mal by mať víziu, cítiť záväzok, byť dôsledný, vybudovať si dôveru, bezpečie, byť nadšený pre vec, inšpirovať a mať kongruentné správanie.

Pracovnoprávne vzťahy pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov majú svoje osobitosti vyplývajúce z charakteru ich pracovnej činnosti. Tieto osobitosti sú premietnuté aj do špeciálnej právnej regulácie uvedených právnych vzťahov. V legislatívnej časti sa Matej Drotár pozrel na možnosti

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály