Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Pokoj a nepredvídané situácie

Dátum: Rubrika: Editoriál

„Tvoj pokoj musí byť silnejší ako hluk tohto sveta.“ Marian Szulowski

Ako reagujete na nepredvídané situácie v škole? Odpoveď na otázku, ktorú dostali vedúci zamestnanci počas funkčného vzdelávania, mala aj jedno spoločné odporúčanie - zachovať v sebe pokoj. „Pokojne si vypočujem, o čo ide, získam čo najviac informácií o probléme, dám si čas na rozmyslenie. Ak viem reagovať okamžite, na mieste vyriešim problém, vypočujem si obidve strany a zoberiem na seba úlohu mediátora“, zhodli sa vedúci zamestnanci v skupinovej diskusii.

Prečo sú sebareflexie dôležité? Ako zabezpečiť prácu z domu tam, kde to je potrebné? Ako prokrastinácia môže ovplyvniť výkon? Týmto a ďalším témam venujeme pozornosť v 5. čísle odborného časopisu Manažment školy v praxi.

Sebareflexia významne prispieva k profesionálnemu rastu učiteľa. Sebareflexívny učiteľ vychováva aj sebareflexívnych žiakov, pretože podporuje ich myslenie, analytické prístupy k učivu a pod., vedie učiteľa k pokore a k poznaniu, že stále sa možno učiť a zdokonaľovať. Téme sebareflexie v práci učiteľa sa venuje Erich Petlák.

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály