Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Združenie základných škôl Slovenska vydalo vyhlásenie k Testovaniu 5

Kategória: Aktuality

Výbor združenia reagoval na vyhlásenie Spoločenstva učiteľov a priateľov slovenčiny k bojkotovaniu Testovania 5. Združenie dlhodobo podporuje Testovanie 5 a žiadalo MŠVVaŠ SR, aby sa našli financie na Testovanie 5 každý rok.

Združenie základných škôl Slovenska sa dištancuje od výzvy Spoločenstva učiteľov a priateľov slovenčiny, aby sa žiaci nezúčastnili Testovania 5.

Učiteľ a riaditeľ školy musí strážiť absenciu žiakov a kontrolovať, či je opodstatnená alebo nie. Spoločenstvo navádza žiakov na záškoláctvo a rodičov na podvod pri nepodloženom ospravedlnení absencie svojho dieťaťa. To z morálneho, ale i profesijného hľadiska nie je prípustné.

Prosíme rodičov, aby ignorovali výzvu a zodpovedne pristupovali k svojim rodičovským povinnostiam a plneniu povinnej dochádzky svojho dieťaťa. Práve rodičov by mali zaujímať výsledky, ktoré dosiahne ich dieťa v porovnaní s ostatnými deťmi na Slovensku.

Testovanie je jeden z nástrojov autoevalvácie školy. Na Slovensku sú žiaci testovaní vždy po stupni vzdelávania, čo považujeme za správne. Združenie základných škôl žiadalo Ministerstvo školstva, aby sa našli financie na testovanie 5 a stalo sa toto testovanie stabilným a systémovým prvkom vo vzdelávaní žiakov každý školský rok.

V Bratislave 15. 11. 2017

Mgr. Alena Petáková prezidentka ZZŠS

Zdroj: http://zsss.stranka.info/stranky/zsss/J/subory/testovanie5.pdf?PHPSESSID=3175c8e23d765e8e6b5d07b91a61064a


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov