Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Vyhlásenie Rady zväzu

Kategória: Aktuality

Rada zväzu na svojom mimoriadnom zasadnutí dňa 30. augusta 2017 prijala nasledovné vyhlásenie.

Vyhlásenie Rady OZ PŠaV na Slovensku.

Rada zväzu pozitívne vníma rozhodnutie vlády SR, ktorým sa zvýšili stupnice platových taríf pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve a učiteľov vysokých škôl od 1. 9. 2017 o 6 % ako výsledok dohody medzi zástupcami odborového zväzu, ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR a zástupcami ZMOS.

S ohľadom na stúpajúcu mieru inflácie a pozitívny výhľad slovenskej ekonomiky sa však zástupcovia zamestnancov odmietajú vopred vzdať svojho ústavného práva každoročne kolektívne vyjednávať o možnosti dohodnúť lepšie pracovné a platové podmienky. Rada zväzu zároveň žiada vládu SR, aby pokračovala v každoročnom zlepšovaní stále nedostatočného platového ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva v súlade s vyjadreniami, že školstvo je pre vládu SR prioritou.

OZ PŠaV na Slovensku pripomína, že nastal čas riešiť okrem nedostatočného finančného ohodnotenia pedagogických a odborných zamestnancov aj nedôstojné ohodnotenie nepedagogických zamestnancov v školstve.

Veríme, že na post ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR bude menovaný predstaviteľ, ktorý bude systematicky riešiť problémy tohto dôležitého rezortu. Upozorňujeme, že nedostatok finančných prostriedkov znemožňuje realizáciu Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania SR,  ktorý naše školstvo tak veľmi potrebuje.

Stabilizáciou situácie dosiahneme viac pozitívnych zmien pre zamestnancov školstva aj pre žiakov.

V Bratislave 30. 8. 2017                                         Rada OZ PŠaV na Slovensku

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.ozpsav.sk/sk/Aktuality/udalosti-oznamy/vyhlasenie-rady-zvazu.alej

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk