Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

ÚVZ SR: Školáci sa chcú hýbať!

Kategória: Základné školy

Prieskum Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky realizovaný prostredníctvom všetkých regionálnych úradov na základných a stredných školách ukázal, že prevažná väčšina detí rada športuje, obľubuje predmet telesná výchova a častokrát deťom pri radosti z pohybu ani neprekáža, že nemajú v škole úplne ideálne technické podmienky telocvične.

Výsledky prieskumu nepotvrdili všeobecnú mienku o tom, že dnešní školáci sú leniví a namiesto športovania sedia radšej od rána do večera pri počítačoch a tabletoch. 

Dotazník vyplnilo spolu  807 žiakov (žiaci druhého stupňa základných škôl a stredoškoláci) z 36 škôl. Ich priemerný vek bol 13,84 roka.

Ak by si telesnú výchovu mohli vybrať ako voliteľný predmet, urobilo by tak takmer 75 % chlapcov a vyše 65 % dievčat. Ešte viac, 85 % chlapcov a 92 % opýtaných dievčat ho dokonca označilo za predmet, na ktorom nepociťujú stres, napätie, nervozitu a cítia sa na ňom dobre. 

Školáci sú väčšinou spokojní aj s vybavením telocviční v školách. Napriek nedostatkom, akými boli v niektorých školách napríklad opotrebované alebo nefunkčné zariadenia na osobnú hygienu, bolo takmer 75 % chlapcov a 68 % dievčat s hygienickým podmienkami v šatniach a na toaletách v telocvičniach spokojných.

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=3317:uvz-sr-kolaci-sa-chcu-hyba&catid=56:tlaove-spravy&Itemid=62


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov