Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Staré červené e-schránky čoskoro zaniknú

Kategória: Aktuality Autor/i: sekcia komunikácie NASES

Po roku a pol od spustenia nového dizajnu elektronických schránok štátu Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) postupne vypína staršie „červené e-schránky“. Ku koncu tohto roka už používatelia slovensko.sk budú pracovať iba s novou verziou.

Od 1. júla 2017 si mohli používatelia vybrať, či budú pracovať v starej, „červenej“ verzii elektronickej schránky, alebo sa prepnú na novú. Odvtedy NASES uskutočnila v e-schránkach niekoľko dizajnových aj funkčných zmien a neustále pokračuje v ich vylepšovaní.

Nový dizajn sa stretol s dobrou odozvou, stále však existuje skupina používateľov, ktorá uprednostňovala starý dizajn. Aj z tohto dôvodu fungovali štátne e-schránky posledného poldruha roka v duálnom dizajne. Tento stav potrvá už len približne dva mesiace. Potom bude používateľom dostupná iba nová verzia elektronickej schránky.

„Myslíme, že po tak dlhej dobe od spustenia novej verzie elektronických schránok si už takmer každý mohol zvyknúť na jej používanie. Nový dizajn je viac intuitívny a na pohľad prehľadnejší,“ hovorí generálny riaditeľ NASES Lukáš Sojka. NASES od minulého leta zorganizovala dva prieskumy. Z toho jeden používateľský a druhý informatívny, aby zistila, ktoré vylepšenia ľudia naozaj chcú. Aj tieto zmeny, medzi iným napríklad možnosť preposielať si správy z e-schránky na e-mail, hromadné operácie v schránke či rozšírené možnosti vyhľadávania v poslednom čase pribudli v rámci nového dizajnu. „Nová verzia schránky je aktuálne lepšia a funkčnejšia ako tá stará,“ dopĺňa Sojka.

Priamo v novej e-schránke sa nachádza pomocník vo forme odkazov, ktorý  používateľov navedie, ako napríklad správne vyplniť formulár. V prípade, ak by predsa len potrebovali poradiť, v pracovných dňoch sú používateľom k dispozícii operátori Ústredného kontaktného centra na tel. č.: +421(2)35 803 083 či prostredníctvom kontaktného formulára. Ľudia môžu písať svoje podnety a postrehy s prácou v e-schránkach na e-mail lepsieschranky@nases.gov.sk.

Tlačová správa, Bratislava, 2. október 2018

 

 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov