Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Slovenská debatná liga - finálová debata

Kategória: Aktuality

Rokovaciu sálu Národnej rady SR 25. apríla 2016 zaplnili najlepší stredoškolskí debatéri. Ako zavŕšenie celoročnej debatnej sezóny sa tam uskutočnila slávnostná finálová debata XVII. ročníka Slovenskej debatnej ligy. 

Víťazstvo vybojovali Vanessa Maderová, Lenka Hanulová a Roman Žňava z Gymnázia Jura Hronca v Bratislave, keď vo finálovej debate na tézu „Spojené kráľovstvo by malo vystúpiť z Európskej únie“ argumentačne porazili svojich súperov z košických gymnázií Poštová a Trebišovská. 

Okrem tejto tézy na finálovom turnaji debatovali napríklad aj o tom, či existencia náboženstva spravila svet lepším, či by akákoľvek sociálna dávka pre nezamestnaného človeka mala byť podmienená verejno-prospešnou prácou, alebo o tom, či by podmienkou zvolenia do funkcie ústavného činiteľa malo byť vysokoškolské vzdelanie.

Slovenská debatná asociácia (SDA) sa už viac ako 15 rokov venuje na Slovensku debatným aktivitám a metodike. Jej poslaním je rozvíjať kritické myslenie, otvorenosť a občianstvo mladých ľudí. Prostredníctvom debaty mladí dostávajú priestor, v ktorom môžu prezentovať svoje názory a rozprávať o témach, ktoré sú v našej spoločnosti aktuálne.

Slovenská debatná liga je celoročnou súťažou v debatovaní, do ktorej sa v sezóne 2015/2016 zapojilo 103 stredoškolských tímov z celého Slovenska. 

  

Web: http://www.sda.sk/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov