Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Reakcia na zavádzajúce vyjadrenie v relácii RTVS Správy a komentáre o takzvanej novej metodike sčítavania detí z chudobného prostredia

Kategória: Aktuality

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR chce uviesť na pravú mieru zavádzajúce tvrdenie, ktoré dňa 22. februára 2017 zaznelo v relácii RTVS Správy a komentáre. 

Riaditeľ OZ edu Roma Vladimír Rafael v rozhovore nesprávne uviedol, že „ministerstvo školstva spustilo novú metodiku sčítavania detí z chudobného prostredia, pričom v roku 2016 sme mali zhruba 57 000 detí v školách a dnes ich máme 21 000, čo znamená, že 40 000 detí nedostane peniaze na asistenta učiteľa, nedostane peniaze na učebné pomôcky a didaktické pomôcky a rovnako sa tieto deti nebudú môcť dostať na výlet“.

Pravdou však je, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pristúpilo v roku 2016 k úprave školského zákona, aby zabránilo zamieňaniu špeciálnych výchovno-vzdelávacích potrieb na základe zdravotného znevýhodnenia so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktoré vyplývajú výlučne zo sociálne znevýhodneného prostredia. 

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.minedu.sk/reakcia-na-zavadzajuce-vyjadrenie-v-relacii-rtvs-spravy-a-komentare-o-takzvanej-novej-metodike-scitavania-deti-z-chudobneho-prostredia/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov