Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Rada školy nepovedala obvinenej riaditeľke jasné nie

Kategória: Aktuality

Kauza obvinenej riaditeľky prešovskej základnej školy pokračuje. V pondelok večer zasadala rada školy. Jednoznačný návrh na odvolanie však nepadol. O prípad sa zaujíma aj minister školstva.

Zdroj a ďalšie informácie: http://presov.korzar.sme.sk/c/8059054/rada-skoly-nepovedala-riaditelke-obvinenej-z-vydierania-jasne-nie.html#ixzz3qSKmeCwg

 

Odporúčame do pozornosti

2. aktualizované vydanie publikácie

Rada školy a výberové konanie na funkciu riaditeľky školy

"Poslaním rady školy je vyjadrovať a presadzovať verejné záujmy, záujmy žiakov, rodičov a zamestnancov školy, školského zariadenia v oblasti výchovy a vzdelávania. Má plniť funkciu verejnej kontroly, poradného orgánu pre činnosť škôl a školských zariadení, orgánov miestnej štátnej správy, orgánov obcí a samosprávnych krajov. Aby rada školy mohla svoje kompetencie uplatňovať, mala by ich poznať a tieto musia byť ustanovené v súlade s príslušnými právnymi predpismi. Významnou kompetenciou rady školy je aj uskutočnenie výberového konania na funkciu riaditeľa školy, preto je v publikácii venovaný osobitný priestor práve tomuto rozhodovaciemu konaniu.

Mária Stanislavová, autorka 

Textovú prezentáciu podporila autorka vzormi odporúčaných formálnych podaní na zjednotenie postupov v konaní pri voľbe (výbere) a ustanovovaní riaditeľov škôl. Kniha navyše prezentuje aj odpovede na najčastejšie okladené otázky z danej oblasti.

 Ďalšie príspevky k téme rád škôl a výberových konaní:


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov