Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Pripravujeme publikáciu Kariérové poradenstvo v odbornom školstve

Kategória: Aktuality

Publikácia Kariérové poradenstvo v odbornom školstve ponúka opis skúseností autorky Beáty Ľubovej z vyučovacích hodín, v rámci ktorých vstupovala do interakcie so žiakmi nielen z pozície učiteľa, ale aj z pozície kariérového sprievodcu. Kniha je vhodnou pomôckou pre učiteľa pri plánovaní didaktického procesu v rámci modelu kariérového sprevádzania. 

Pripravujeme publikáciu Kariérové poradenstvo v odbornom školstve

Kniha sa venuje kariérovému sprevádzaniu v strednej odbornej škole. Charakterizuje prácu kariérového poradcu v podmienkach školy, individuálnemu a skupinovému poradenstvu, ale aj kvalite vedenia poradenského rozhovoru. Ponúka aktivity individuálneho koučovania, plán osobnostného rozvoja, ako aj ďalšie analýzy školy vo vzťahu k práci kariérového poradcu. Reflektuje emócie vo výučbe, hlavné faktory úspešnosti uchádzača o zamestnanie. Venuje sa uplatňovaniu asertivity a jej aplikácii v didaktickom procese. Ponúka príklad kvalitného vypracovania europassu a motivačných listov pri zasielaní žiadostí o zamestnanie. Autorka publikácie ponúka ročný plán kariérového sprevádzania a rovnako aj dôležité nástroje koučovania. 

Druhá časť knihy uvádza príklady aplikácie teórie procesu skúsenostného učenia sa spolu s praktickými ukážkami. Záverečná kapitola je venovaná medzipredmetovej výučbe v nadväznosti na učenie sa pre život. 

Publikácia je určená kariérovým poradcom, výchovným poradcom, učiteľom stredných odborných škol, základných škôl, majstrom odborného výcviku, rodičom detí vstupujúcich do sveta stredných škôl, ako aj ďalšej odbornej aj laickej verejnosti.


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov