Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Pracovné stretnutie na MŠVVaŠ SR ku kariérovému vzdelávaniu a odbornému poradenstvu

Kategória: Aktuality

21. 10. 2016 sa uskutočnilo v priestoroch ministerstva pracovné stretnutie k problematike návrhu koncepčného riešenia výchovného a kariérového poradenstva a modelu optimalizácie počtu odborných zamestnancov v škole. K problematike koncepcie výchovného a kariérového poradenstva sa prítomní v diskusii zhodli, že je potrebné vytvoriť priestor pre činnosť výchovných poradcov a to najmä znížením úväzku výchovnej a vyučovacej činnosti. Za dôležité považujú posilnenie kariérového poradenstva na regionálnej úrovni. 

Ministerstvom bol prezentovaný zámer modelu vzdelávania, ktorý by rešpektoval inklúziu. Treba zvážiť podmienky na základných, stredných školách a špeciálnych školách, čo konkrétne by bolo náplňou práce školského špeciálneho pedagóga, otázky úväzkov školských psychológov, problematika asistentov učiteľa a sociálneho pedagóga.  Významné sú tiež otázky ohľadom financovania integrovaných žiakov tak, aby zvýšený normatív bol použitý práve na kompenzáciu integrácie.

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.ozpsav.sk/sk/Aktuality/Stredne-skolstvo/pracovne-stretnutie-na-msvv-a-s-sr-bratislava-21-10-2016.alej

 

Odporúčame v našom Eshope

Kariérové poradenstvo v odbornom školstve Stredná škola - organizácia a manažment


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov