Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Počet brigádujúcich študentov sa od januára zvýšil o takmer 10 tisíc

Kategória: Aktuality

Počet dohôd študentov-brigádnikov aj v súvislosti so začínajúcim obdobím letných brigád od začiatku roka postupne stúpa. Kým ku koncu januára 2017 Sociálna poisťovňa evidovala celkom 57 665 dohôd o brigádnickej práci študentov bez dôchodkového poistenia a 22 003 dohôd s dôchodkovým poistením, k 30. aprílu sa ich počet zvýšil o 4 555 bez dôchodkového poistenia a o 5 278 s dôchodkovým poistením.

Ak príjem študenta z dohody o brigádnickej činnosti presiahne hraničnú sumu 200 eur, vznikne mu dôchodkové poistenie aj v prípade, že požiadal o výnimku z platenia poistného. Ak má študent viacero dohôd o brigádnickej práci študentov, v jednom kalendárnom mesiaci si môže uplatniť výnimku najviac na jednu dohodu o brigádnickej práci študentov.

Všetky informácie o povinnostiach brigádujúceho študenta aj o uplatnení výnimky sú zverejnené na webe Sociálnej poisťovne v časti Práca na dohodu o brigádnickej práci študentov – uplatnenie výnimky z platenia poistného.

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.socpoist.sk/aktuality-pocet-brigadujuch-studentov-sa-od-januara-zvysil-o-takmer-10-tisic/48411s64520c


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov