Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Ochrana osobných údajov v rezorte školstva

Kategória: Aktuality

V nadväznosti na prijatie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES a následne nového zákona o ochrane osobných údajov č. 18/2018 Z. z., ktorý nahrádza pôvodný zákon č. 122/2013 Z. z., stojí pred každou organizáciou úloha zosúladenia súčasného stavu ochrany osobných údajov vo svojich informačných systémoch s požiadavkami, ktoré im v tejto oblasti predpisujú vyššie spomínané záväzné právne normy. 

Účinnosť oboch týchto právnych noriem sa nadobúda dňom 25. mája 2018. Pre zabezpečenie spomínaných úloh vypracovalo MŠVVaŠ SR pre  priamo riadené organiácie MŠVVaŠ SR, vysoké školy a školy a školské zariadenia v regionálnom školstve odporúčacie usmernenie.

Na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len "MŠVVaŠ SR") je výkonom dohľadu nad ochranou osobných údajov v informačných systémoch ministerstva poverený Ing. Juraj Kobela, ktorý súčasne zastáva pozíciu zodpovednej osoby.

Zdroj a ďalšie informácie: http://www.minedu.sk/ochrana-osobnych-udajov-v-rezorte-skolstva/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov