Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Nové doručenky v e-schránkach sú krajšie a zrozumiteľnejšie

Kategória: Aktuality Autor/i: Martin Kóňa sekcia komunikácie NASES

Koniec nejasným správam od úradov. Národná agentára pre sieťové a elektornické služby (NASES)  nasadila v elektronických schránkach novú formu doručenky. Zmenil sa nielen vzhľad, ale sprehľadnili sa i údaje. Po novom vám teda doručenka oznámi všetky dôležité informácie na jednom mieste. 

Od koho, kedy, v akej súvislosti, dokedy treba potvrdiť doručenku a čo sa stane ak ju nepotvrdíte. To všetko sa po novom dozviete hneď po otvorení správy s označením „Notifikácia o doručení“. Až po prevzatí tohto dokumentu sa používateľovi zobrazí celá elektronická správa s dôležitým rozhodnutiam oznamom od úradov. Doručenka je elektronickým ekvivalentom klasického žltého lístku, na ktorý sme zvyknutí v poštových službách.

Novinka sa týka dokumentov zaslaných v módoch „rozhodnutie do vlastných rúk“ a „rozhodnutie s fikciou doručenia“. V prípade, ak používateľovi e-schránky príde rozhodnutie do vlastných rúk a on doručenku nepotvrdí, správa sa po danej lehote označí ako nedoručená. Pri druhom spôsobe sa elektronická správa po danej lehote považuje za automaticky doručenú.

Zmena vzhľadu a informácií v doručenke vyplynula z užívateľského prieskumu, ktorý NASES uskutočnil v marci tohto roka. Potreba zmeny doručenky bola označená ako jedna z najdôležitejších potrebných zmien.

„Komunikácia štátu s občanmi je vďaka novej doručenke opäť o krok jednoduchšia a prehľadnejšia. Sme radi, že naše služby sa neustále proklientsky zlepšujú,“ uviedol generálny riaditeľ NASES Norbert Molnár. V tomto roku NASES zmenil dizajn elektronických schránok, zjednodušil inštaláciu aplikácií k e-podpisu aj spôsob nastavenia oprávnení k prístupu do schránky iným osobám. 

Tlačová správa, Bratislava, 4. augusta 2017

Nové notifikácie o doručení


 Ďalšie informácie k téme 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov