Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Jarmila Belešová - Pracovnoprávne vzťahy v školstve

Kategória: Aktuality

Uplatňovanie právnych predpisov platných pre oblasť pracovnoprávnych vzťahov, vrátane odmeňovania zamestnancov rezortu školstva, sú častou témou búrlivých diskusií medzi kolegami, konfliktných situácií na pracovisku, ale aj množstva otázok od manažmentu škôl, ktoré dostávame do redakcie. 

Pracovnoprávne vzťahy v školstve

Autorka publikácie, Jarmila Belešová, je dlhoročnou uznávanou odborníčkou s rozsiahlymi teoretickými znalosťami a praktickými skúsenosťami, ktoré prezentuje bohatou publikačnou a prednáškovou činnosťou. Publikácia v jej podaní je praktickým sprievodcom pracovnoprávnou problematikou v oblasti výchovy a vzdelávania. 

V novej publikácii ponúkame odpovede týkajúce sa pracovných zmlúv, pracovného pomeru (kvalifikačných predpokladov, pedagogickej spôsobilosti, výberových konaní, skúšobnej doby, rôznych spôsobov skončenia pracovného pomeru, povinnostiam zamestnancov, pracovnému poriadku). Autorka rozoberá aj témy súvisiace s pracovným časom a dobou odpočinku (dovolenka, nadčas, pružný pracovný čas, evidencia pracovného času), odmeňovanie (funkčný plat, osobný plat, zaraďovanie zamestnancov do platových tried, atestácie, príplatky, priznávanie a uznávanie kreditov, plat za prácu nadčas, ochrana údajov o plate), prekážky v práci, dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru aj ďalšie témy, ktoré súvisia s pracovnoprávnymi vzťahmi. 

Ďalšie informácie o publikácii: Eshop Wolters Kluwer, s. r. o. 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov