Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Deň husieho brka - 15. 6. 2017

Kategória: Aktuality

Deň husieho brka sa bude konať 15. júna 2017 od 10.00 hod na pôde Súkromnej základnej školy Felix, ktorá sídli na Haanovej 22, 851 04 v Bratislave. Súkromná škola Felix svojím zapojením do výzvy Deň husieho brka reaguje na fakt, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky prijalo dodatok k štátnemu vzdelávaciemu programu a zavádza predpísaný typ písma, ktoré sa majú deti učiť písať.

Písmom Comenia Script už píšu na Slovensku deti na desiatkach škôl. Deň husieho brka podčiarkuje slobodu voľby, ktorú vo vzdelávaní máme. Rodičia si môžu slobodne pre svoje deti zvoliť školu a učitelia vzdelávacie metódy. Comenia Script je nespojité rukopisné písmo, ktoré vzniklo a bolo overené v susednom Česku. Strata slobody písania zasiahne najmä žiakov, ktorým zjednodušené tvary písma pomáhajú zdolávať mnohé vzdelávacie bariéry.

Cieľom akcie je takisto podporiť Petíciu za slobodu v písaní http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=914458 , ktorú podpísalo už šesť tisíc ľudí. Všetky dostupné informácie sú uvedené na stránke http://slobodavpisani.sk/.

 Zdroj a ďalšie informácie: http://slobodavpisani.sk/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov