Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - 2023

Zákon o štátnom rozpočte na rok 2024

Kategória: Aktuality Autor/i: aspi.sk

Návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2024 sa predkladá podľa článku 58 Ústavy Slovenskej republiky a podľa § 6 zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Zavádzanie nového kurikula - prvé skúsenosti škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: vzdelavanie21.sk

V dňoch 6. a 7. decembra sa uskutočnila konferencia s názvom Prvé skúsenosti škôl s postupným zavádzaním nového kurikula.

Rozpis príspevku na špecifiká

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo rozpis príspevku na špecifiká, ktorý sa poskytuje v súlade so zákonom č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorš...

Literárna súťaž - Kto zachráni jeden ľudský život, zachráni celý svet

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Centrum pre židovsko-bulharskú spoluprácu Alef z Bulharskej republiky organizuje už 11. ročník literárnej súťaže „Kto zachráni jeden ľudský život, zachráni celý svet“.

Program vzdelávania na získanie nižšieho stredného vzdelania

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Do 15. decembra 2023 sa regionálnemu úradu školskej správy podávajú prihlášky na program vzdelávania, ktorý sa bude realizovať od 01. 09. 2024, t. j. v školskom roku 2024/ 2025.

Vláda vymenovala nových prednostov 33 okresných úradov

Kategória: Aktuality Autor/i: minv.sk

Vláda s účinnosťou od 15. decembra 2023  vymenovala nových prednostov okresných úradov. Zároveň odvolala ich predchodcov, a to k termínu 14. december 2023.

Rezort školstva a NIVAM zverejnili výsledky PISA 2022

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Na reprezentatívnej vzorke 15-ročných žiakov na všetkých druhoch škôl sa sledovala úroveň ich vedomostí a zručností z matematickej, čitateľskej a prírodovednej gramotnosti.

Kľúčové slová

ŠŠI - Správa o stave a úrovni výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach

Kategória: Aktuality Autor/i: ssi.sk

...v Slovenskej republike v školskom roku 2022/2023 Štátna školská inšpekcia zverejnila Správu o stave a úrovni výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach v Slovenskej republike v školskom roku 2022/2023.

Dodatok - Minimálne učebné výstupy

Kategória: Aktuality Autor/i: vzdelavanie21

Minimálny učebný výstup jednotlivých vzdelávacích oblastí, rovnako ako vzdelávacie štandardy, je súčasťou nového Štátneho vzdelávacieho programu pre základné vzdelávanie. Dodatok č. 1 bol schválený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR...

Príspevok na lyžiarsky kurz

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V súlade s § 4ab ods. 3 zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov zverejňuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky informáciu o  pridelení...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov