Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Apríl 2021

Analýza stavu formálneho environmentálneho vzdelávania na Slovensku

Kategória: Aktuality Autor/i: Inštitút environmentálnej politiky - IEP

Slovenskí žiaci nielen že nepovažujú starostlivosť o životné prostredie za osobnú prioritu, sú aj neistí pri vysvetľovaní globálnych problémov a súvislostí. Téma zmeny klímy má vo vzdelávacom systéme nedostatočné zastúpenie, žiaci sa učia prevažne...

COVID-19 Návrat do škôl 2021 - od 26. 4. 2021

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach od 26. apríla 2021 na základe COVID AUTOMATU.

SVETOVÝ DEŇ KNÍH - 23. 4.

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Dnešný deň je venovaný knihám. Oslávte ho s nami nákupom knihy z našej ponuky. Využite výrazné zľavy, ktoré platia len v tento výnimočný deň na publikáciách z pracovného práva.

Regionálna charakteristika obmedzení na školách

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo zdravotníctva SR každý týždeň v utorok zverejní aktuálne informácie o situácií v jednotlivých okresoch na základe COVIDOVÉHO AUTOMATU. V závislosti od toho Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR dáta zapracuje do interaktívn...

Covid školský semafor - manuály opatrení - aktualizované 19. 4. 2021

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR aktualizuje manuály pre školy a školské zariadenia, ktoré upravujú organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok a akademický rok 2020/2021.

COVID-19 Cez víkend sa budú očkovať učitelia 2. dávkou vakcíny

Kategória: Aktuality Autor/i: health.gov.sk

Učitelia, ktorí boli očkovaní prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca, dostanú v týchto dňoch termín na druhé očkovanie.

ŠŠI - Oznam pre riaditeľov škôl v súvislosti s adaptačným obdobím

Kategória: Aktuality Autor/i: ssiba.sk

Štátna školská inšpekcia odporúča školám pri návrate žiakov k prezenčnej výučbe zamerať svoju činnosť prvé týždne aj na ich adaptáciu a o tejto činnosti viesť záznam v triednej knihe.

Zjednotenie kompetencií a financovania v školstve

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk, sme.sk

Školstvo bolo od roku 2013 riadené a financované z dvoch ministerstiev – rezortu vnútra a rezortu školstva. Financovanie škôl a školských zariadení v regionálnom školstve by sa malo zjednotiť do pôsobnosti ministerstva školstva. 

COVID-19 Vyhláška ÚVZ SR s účinnosťou od 19. apríla 2021 - vstup do priestorov a prevádzok zamestnávateľa

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

19. apríla 2021 nadobúda účinnosť vyhláška ÚVZ SR č. 187, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa.

Od 19. apríla budú platiť zmeny pri nosení rúšok a respirátorov

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Od pondelka 19. apríla platí nová vyhláška, podľa ktorej od spomenutého dátumu už nebude povinné nosenie rúška v exteriéri v prípade, ak sú osoby od seba vzdialené viac ako 5 metrov alebo spolu žijú v jednej domácnosti. Učitelia a žiaci v školách ...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov