Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - September 2020

Vzdelávanie a rozvoj ľudských zdrojov pre systém VPaP

Kategória: Aktuality Autor/i: vudpap.sk

Od septembra 2020 sa bude takmer 250 odborných a pedagogických zamestnancov vzdelávať v rámci vzdelávacích programov Inovatívne prvky v kariérovej výchove a poradenstve v školách, Inovatívne prístupy v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve v...

Kontrolóri preveria aj systém duálneho vzdelávania

Kategória: Aktuality Autor/i: nku.gov.sk

Národná autorita pre externú kontrolu plánuje na budúci rok uzavrieť nielen výsledky preverovania pripravenosti štátu na boj s infekčnými chorobami a epidémiami, komplexnej starostlivosti o regionálne mosty, či procesu prideľovania asistentov učit...

COVID-19 Ministerstvo školstva spustilo formulár na komunikáciu s riaditeľmi škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva dnes spustilo novú platformu Covid - školský semafor na získavanie informácií od riaditeľov škôl a školských zariadení o vývoji epidemiologickej situácie.

Zber údajov RIS/EDUZBER

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V školskom roku 2020/21 sa povinnosť odosielania jednotkových údajov každý mesiac týka len škôl týchto druhov: materské školy, základné školy, stredné školy, špeciálne školy.

Usmernenie k postupu uplatnenia príspevku na rekreáciu zamestnanca

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Žiadosti na uhradenie príspevku na rekreáciu predkladá škola zriaďovateľovi, zriaďovateľ odboru školstva okresného úradu v sídle kraja a okresný úrad v sídle kraja ministerstvu školstva.

2. ODBORNÁ ONLINE KONFERENCIA K PRACOVNÉMU PRÁVU

Kategória: Aktuality Autor/i: wolterskluwer.sk

Jedinečné online podujatie svojho druhu, na ktorom sa špičkoví odborníci z ČR a SR podelia o svoje bohaté skúsenosti z aplikačnej praxe a o legislatívny pohľad na pracovné právo.

Študentov na odbornej praxi do Sociálnej poisťovne neprihlasujete

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, u ktorých budú v novom školskom roku praxovať žiaci a študenti stredných a vysokých škôl, že ich nemusia prihlasovať do registra Sociálnej poisťovne a ani za nich odvádzať poistné na sociálne poistenie. 

Úhrada cestovných nákladov na dopravu žiaka

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Podmienky a postup úhrady cestovných nákladov na dopravu žiakov základnej školy a základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa určujú podľa §4aa zákona 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a ...

COVID-19 Odporúčania k dištančnému vzdelávaniu žiakov so zdravotným znevýhodnením

Kategória: Aktuality

Odporúčania sú zamerané na žiakov v špeciálnych školách, resp. v špeciálnych triedach a na žiakov, ktorí sú integrovaní v bežnom vzdelávacom prúde.

COVID-19 Kedy majú rodičia nárok na OČR po 1. septembri?

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

V prípade detí, ktoré sú školopovinné, t. j. sú žiakmi škôl, rodič nemôže od septembra svojvoľne nechať dieťa doma, ak sa obáva pandémie, nakoľko by tým porušil školský zákon.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov