Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Apríl 2020

COVID-19 Predškolské zariadenia už nemusia Sociálnej poisťovni posielať zoznamy detí

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa vzhľadom na meniace sa zákonné podmienky poskytovania dávky ošetrovné v čase koronakrízy (tzv. pandemické ošetrovné) upozorňuje, že predškolské zariadenia jej už nemusia elektronicky zasielať zoznamy detí, ktoré ich zariadenie n...

Riadením ŠPÚ je dočasne poverená Miroslava Hapalová

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Riadením Štátneho pedagogického ústavu je do výberového konania dočasne poverená Miroslava Hapalová, ktorá vo funkcii vystriedala Ľudovíta Hajduka.

COVID-19 Usmernenie na hodnotenie žiakov základných škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva Usmernenie na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie pôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020.

COVID-19 Usmernenie na hodnotenie žiakov stredných škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva Usmernenie na hodnotenie žiakov strednej školy, odborného učilišťa a praktickej školy v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020.

COVID-19 Komentár k novele Zákonníka práce - OZPŠaV na Slovensku

Kategória: Aktuality Autor/i: ozpsav.sk

Národná rada SR 2. 4. 2020 schválila novelu Zákonníka práce, ktorá počas trvania súčasnej výnimočnej situácie kvôli šíreniu koronavírusu mení niektoré ustanovenia Zákonníka práce. Zákon ešte nebol podpísaný prezidentkou SR a zverejnený v Zbierke z...

Opatrenie ÚVZ SR týkajúce sa prevádzky zariadení školského stravovania

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Úrad verejného zdravotníctva SR vydal opatrenie týkajúce sa zariadení školského stravovania v súčasnej mimoriadnej situácii s účinnosťou od 3. apríla 2020, ktorým za určených podmienok povoľuje ich prevádzku za účelom prípravy a výdaja stravy pre ...

COVID-19 Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ na školský rok 2020/2021

Kategória: Aktuality Autor/i: svsmi.sk

Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020. Konkrétne termíny zápisov určí zriaďovateľ.

COVID-19 Prihlášky a prijímacie skúšky na stredné školy na školský rok 2020/2021

Kategória: Aktuality Autor/i: svsmi.sk

Prihlášky na vzdelávanie v stredných školách na školský rok 2020/2021 sa budú podávať riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020.

COVID-19 Prijímacie skúšky do základných umeleckých škôl na školský rok 2020/2021

Kategória: Aktuality Autor/i: svs.edu.sk

Prijímacie skúšky do základných umeleckých škôl sa uskutočnia počas troch kalendárnych týždňov, a to najskôr do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

COVID-19 Poradenské call centrum rezortu školstva a poradenský servis ŠPÚ

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Učitelia  a rodičia sa môžu obracať s otázkami k aktuálnej situácii šíriacej sa epidémie koronavírusu na odborníkov call centra, ktoré je poradenským centrom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Pedagogickí a odborní zamestnanci sa mô...

Stredoškolská odborná činnosť pokračuje

Kategória: Aktuality Autor/i: siov.sk

Jedno z najväčších podujatí talentovaných žiakov stredných škôl, ktoré je súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu, Stredoškolská odborná činnosť (SOČ) sa uskutoční v nadväznosti na obmedzenia fungovania škôl  dištančne. 

COVID-19 Zriaďovatelia budú môcť na základe vlastného rozhodnutia využiť školské kuchyne

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Zriaďovatelia budú môcť na základe vlastného rozhodnutia využiť školské kuchyne na to, aby za sprísnených hygienických a bezpečnostných podmienok navarili a doviezli jedlo sociálne odkázaným ľuďom, prioritne seniorom.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov