Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Január 2020

Príspevok na lyžiarsky kurz

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Príspevok na lyžiarsky kurz základným školám II. stupňa a stredným školám sa poskytuje podľa § 4ab zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov.

Zákon o štátnom rozpočte na rok 2020

Kategória: Aktuality Autor/i: noveaspi.sk

Zákon o štátnom rozpočte na rok 2020 vyšiel v Zbierke zákonov pod č. 468/2019 Z. z. Zákon sa predkladá podľa článku 58 Ústavy Slovenskej republiky a podľa § 6 zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. 

ÚPN vydal príručku pre školy - Politické procesy na Slovensku v rokoch 1948 - 1954

Kategória: Aktuality Autor/i: upn.gov.sk

Cieľom je objasniť najmä študentom historické súvislosti udalostí po roku 1948, ktoré sa spájali s organizovaním politických procesov na Slovensku. 

Novela zákona o sociálnom poistení - spravodlivejšie vypočítavanie dôchodkov

Kategória: Aktuality Autor/i: noveaspi.sk

Zákon č. 466/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony vyšiel v Zbierke zákonov. Cieľom zákona je spravodlivejšie vypočítavať dôchodky...

Novela zákona o sociálnom poistení - dlhodobé ošetrovné

Kategória: Aktuality Autor/i: noveaspi.sk

Zákon č. 467/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, vyšiel v Zbierke zákonov. Zákon nadobudol účinnosť 1. januára 2020. 

Aktualizácia Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím

Kategória: Aktuality Autor/i: detstvobeznasilia.gov.sk

Jedným z cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím je podpora multidisciplinárnej spolupráce pri ochrane detí pred násilím na národnej a regionálnej úrovni.

Myšlienky našich autorov - Erich Petlák

Kategória: Aktuality Autor/i: Erich Petlák

Učiteľ by nemal poskytovať žiakom učivo v hotovej podobe. Mal by navodiť „poznávací konflikt“ medzi tým, čo vedia, čo si myslia, prečo si to myslia tak, aby dospeli k novému poznaniu vlastnou činnosťou (Petlák E., Konštruktivistické prístupy k edu...

Fond na podporu športu začal svoju činnosť

Kategória: Aktuality

Fond bol zriadený zákonom č. 310/2019 Z. z. s cieľom zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých a zdravotne znevýhodnených ľudí.

Dovolenka za rok 2020

Kategória: Aktuality Autor/i: ozpsav.sk

8. novembra 2019 bol zverejnený v Zbierke zákonov zákon č. 380/2019 Z. z., ktorý upravuje nároky niektorých zamestnancov na dovolenku za kalendárny rok.

Nový rok 2020 - želania a predsavzatia

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

S príchodom nového roka si kladieme novoročné predsavzatia. Tie naše reflektujú potreby manažmentu škôl a školských zariadení v praxi, vnímajú aktuálne témy riadenia pedagogického, odborného, pracovného tímu v školskom prostredí, ponúkajú príspevk...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov