Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Január 2020

E. Petlák - Motivácia v edukačnom procese

Kategória: Aktuality

Motivácia je súborom pohnútok, ktoré vyvolávajú aktivitu organizmu a určujú jej zameranie. Je to vnútorná hnacia sila, ktorá ženie k uspokojeniu nenaplnených potrieb. Hovorí sa, že dobrá motivácia je zárukou úspechu a vo vzťahu k edukácii je to po...

Skončenie pracovného pomeru a priznávanie dávok Sociálnou poisťovńou

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist

Spôsob ani dôvod rozviazania pracovného pomeru nemá vplyv na právo poistenca uplatniť si nárok na dávky, ktoré možno priznať a vyplácať po ukončení zárobkovej činnosti. Ide o dávku v nezamestnanosti, o nemocenské dávky, o ktoré poistenec požiada p...

Myšlienky našich autorov - Renáta Brédová

Kategória: Aktuality Autor/i: Mgr. Renáta Brédová

"Skvalitnenie procesu prípravy riaditeľov, ktorí zapália, ale sami nevyhasnú pod tlakom neprimeraných požiadaviek a spoločenského nedocenenia, by malo byť dôležitým pilierom pri budovaní základov učiacich sa škôl, ktoré budú priateľské k našim deť...

Európsky program Kreatívna Európa podporil digitalizáciu kníh

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V rámci medzinárodného projektu EODOPEN bude zdigitalizovaných a sprístupnených 15-tisíc kníh. Jedným z partnerov projektu podporeného z európskeho programu Kreatívna Európa je aj priamo riadená organizácia rezortu školstva Centrum vedecho-technic...

Súťaž Frankofónia

Kategória: Aktuality Autor/i: statpedu.sk

Pri príležitosti Medzinárodného dňa Frankofónie 20. marca 2020 vyhlasuje Štátny pedagogický ústav v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku súťaž metodických listov na tému Frankofónia na Slovensku.

Zmena právnej úpravy osobných príplatkov

Kategória: Aktuality Autor/i: ozpsav.sk

1. januára 2020 nadobudol účinnosť zákon č. 470/2019 Z. z., ktorý, okrem iného, mení úpravu osobného príplatku uvedenú v § 10 zákona č. 553/2003 Z. z.

Vyhláška č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

Kategória: Aktuality

10. januára 2020 nadobudla platnosť vyhláška č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Súťaž 3D tlač

Kategória: Aktuality Autor/i: itakademia.sk

Centrum vedecko-technických informácií SR vyhlasuje súťaž 3D tlač určenú stredoškolákom, ktoré majú 3D tlačiarne. Prihlasovanie do súťaže bude prebiehať do 13. februára 2020. 

Zmeny v sociálnom poistení v roku 2020

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Od 1. januára 2020 vstúpili do platnosti viaceré zmeny v sociálnom poistení. Zmenila sa právna úprava dôchodkového veku, zvyšujú sa dôchodky i maximálne výšky ďalších dávok, ktoré vypláca Sociálna poisťovňa.

NAJ kultúrno-náučné zariadenie Prešovského kraja 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: severovychod.sk

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlásila 6. ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2019. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov