Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Október 2020

COVID 19 Manuál opatrení a vplyv rozhodnutia ministra na zamestnancov škôl a školských zariadení

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Manuál pre materské školy upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky materských škôl po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-1...

COVID-19 - Aktuálne informácie k celoplošnému testovaniu obyvateľstva SR

Kategória: Aktuality Autor/i: mosr.sk

Hlavná časť testovania sa uskutoční v dňoch od 30. októbra do 1. novembra 2020 a v dňoch od 6. až 8. novembra 2020, pričom aktuálne je identifikovaných takmer 5 000 odberných miest. Testovať bude personál so zdravotníckym vzdelaním.

COVID-19 - Rozhodnutie ministra o opatreniach pre školy

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 12. októbra 2020 do odvolania.

COVID-19 Ako sa rozprávať s deťmi o koronavíruse?

Kategória: Aktuality Autor/i: zvladnemeto.sk

Niekoľko odporúčaní, ako sa s deťmi rozprávať o tejto nepríjemnej téme tak, aby ste zmiernili ich strach a pomohli im správať sa bezpečne.

COVID-19 Čo robiť a čo nerobiť v domácej izolácii

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Prevenciou voči vírusovému ochoreniu je najmä dôsledné umývanie rúk dezinfekčným mydlom a časté, nárazové vetranie miestností. Kľučky, povrchy a predmety, ktoré bežne používate, dezinfikujte častejšie prípravkami s obsahom chlóru alebo alkoholu. 

COVID-19 Hlavný hygienik Ján Mikas: Nehľadajme cesty, ako obísť pravidlá

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Veľká časť nových potvrdených prípadov COVID-19 sú opäť dohľadané kontakty pozitívnych osôb, ktoré sa zväčša ešte pred zavedením prísnejších opatrení zúčastňovali početných svadobných hostín, rodinných osláv či iných spoločenských podujatí. Prevaž...

COVID-19 Informácie k celoplošnému testovaniu

Kategória: Aktuality Autor/i: mosr.sk

Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra 2020 a 6. až 8. novembra 2020,vždy od piatka do nedele. 

COVID-19 Manuál - Špeciálne výchovné zariadenia (aktualizované 22. 10. 2020)

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Manuál pre špeciálne výchovné zariadenia stanovuje základné prevádzkové podmienky pre špeciálne výchovné zariadenia, v ktorých sú deti ubytované (t. j. diagnostické centrum, reedukačné centrum, liečebno-výchovné sanatórium s deťmi umiestnenými na ...

COVID-19 MPC - Školy a pracovno-právna legislatíva počas núdzového stavu

Kategória: Aktuality Autor/i: mpc-edu.sk

Spoločnosť Profesia a Edujobs Akadémia pripravili v spolupráci s advokátskou kanceláriou Taylor Wessing bezplatný webinár pre riaditeľov základných a stredných škôl s názvom Pracovné právo v časoch COVID-19.

COVID-19 Odborné vzdelávanie a príprava v systéme duálneho vzdelávania - aktualizácia (13.10.2020)

Kategória: Aktuality Autor/i: siov.sk, dualnysystem.sk

Odborné vzdelávanie a príprava v systéme duálneho vzdelávania v školskom roku 2020/2021 - informácia pre zamestnávateľov a školy – aktualizácia dňa 13. 10. 2020.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov