Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - August 2019

Účtovanie školskej jedálne v obci na samostatnom účte

Kategória: Aktuality Autor/i: Ing. Terézia Urbanová

Školské stravovanie upravuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „školský zákon“).

Slovensko disponuje učiteľmi s vysokým potenciálom

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

NÚCEM realizuje od 1. 8. 2018 národný projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ s názvom Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompetencií dospelých (PIAAC).

Dotácia na stravu od 1. septembra 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: upsvr.gov.sk

Dotácia na stravu bude od 1. 9. poskytovaná na deti navštevujúce posledný ročník MŠ alebo ZŠ, na deti navštevujúce MŠ (vo veku od 2 – 5 rokov), ak žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, resp. ktorej príjem je najviac vo výšk...

Zoznam úspešných žiadateľov v rámci výzvy v oblasti finančnej gramotnosti

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

23 stredných škôl a 3 základné školy uspeli s projektmi vo výzve zameranej na podporu organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu pre rok 2019. 

Prerušiť sociálne poistenie nemožno na menej ako na jeden celý deň

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, že poistenie nemožno prerušiť iba na časť pracovného dňa (napr. len na niekoľko hodín). Ak zamestnávateľ oznámi Sociálnej poisťovni prerušenie poistenia, týka sa to vždy celého pracovného dňa.

Manažment školy v praxi č. 7 - 8

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

V letnom dvojčísle časopisu sa venujeme odovzdávaniu a preberaniu funkcie riaditeľa školy. Ponúkame legislatívne východiská zriadenia centra voľného času ako súčasti základnej školy. Rozoberieme kvalitu vzťahov v školskom prostredí, možnosti využi...

Generálna prokuratúra sa vyjadrila k poplatkom v materských školách

Kategória: Aktuality

Na základe nejasného výkladu a rozdielneho názoru ZMOS a MŠVVaŠ SR k postupu miest a obcí vo veci prednostného prijímania detí do materských škôl a určovania výšky mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťať...

Zmena vyhlášky o sústave odborov vzdelávania pre stredné školy a o vecnej pôsobnosti k odborom vzdelávania

Kategória: Aktuality Autor/i: noveaspis.sk

Vyhláška č. 245/2019 Z.z., ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška č. 251/2018 Z. z. o sústave odborov vzdelávania pre stredné školy a o vecnej pôsobnosti k odborom vzdelávania vyšla v Zbierke zákonov.

NOVINKA - Riadenie školy a školského zariadenia - 3. aktualizované vydanie

Kategória: Aktuality Autor/i: wolterskluwer.sk

Podmienkou efektívneho fungovania výchovno-vzdelávacieho zariadenia je potreba osvojenia si moderných manažérskych metód zo strany riaditeľa a manažmentu školy. Ich uplatnenie v riadiacej funkcii je daná schopnosťou plánovať, organizovať, motivova...

Online prenosy z informačných seminárov pre žiadateľov z OP Ľudské zdroje

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR bude vysielať informačné semináre pre žiadateľov operačného programu Ľudské zdroje, prioritnej osi Vzdelávanieaj prostredníctvom online prenosov.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov