Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Máj 2019

Absolventi škôl nemajú automaticky nárok na dávku v nezamestnanosti

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje študentov a budúcich absolventov škôl, že po ukončení školy a zamestnania popri štúdiu im automaticky nevzniká nárok na dávku v nezamestnanosti. 

VZOR - Povolenie vykonať komisionálnu skúšku - vzdelávanie v školách mimo územia SR

Kategória: Aktuality Autor/i: PaedDr. ThLic. Oľga Pivarníková

Vyberáme z časti VZORY Vzorové rozhodnutie o povolení vykonať komisionálnu skúšku žiakovi základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce podľa § 5 ods. 3 písm. h) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zm...

Denný tábor na akademickej pôde - Paneurópska detská univerzita

Kategória: Aktuality Autor/i: Tlačová správa

Virtuálna realita, výroba vlastného časopisu, simulovaná súdna sieň, výroba medu... To je len zlomok aktivít, ktoré naše deti môžu na Paneurópskej detskej univerzite zažiť aj toto leto.

Kontrola zamestnanca na PN

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, ktorí chcú poslať podnety na prešetrenie dodržiavania liečebného režimu svojich zamestnancov, aby ich zaslali priamo do príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne, a nie do ústredia SP. Skrátia tým čas na...

Nové trendy vo výučbe etickej výchovy – Na ceste k slušnosti a zodpovednosti - seminár

Kategória: Aktuality Autor/i: statpedu.sk

18. 6. sa v priestoroch Gymnázia Jána Adama Raymana v Prešove, uskutoční seminár spojený s workshopmi „Nové trendy vo výučbe etickej výchov – „Na ceste k slušnosti a zodpovednosti“. Seminár organizuje ŠPÚ. 

Ako funguje EÚ: príručka pre stredné školy

Kategória: Aktuality

Denník N vydal N Magazín o mýtoch o EÚ, ktorý obsahuje aj príručku pre stredné školy. Bezplatne ho dostane 20-tisíc študentov a 400 stredných škôl. 

Prijímacie skúšky na stredné školy

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

13. mája a 16. mája 2019 sa konajú prijímacie skúšky na stredné školy. Stredné školy ponúkajú približne 54 000 voľných miest, v prípade osemročného štúdia na gymnáziách ide o necelých 2 600 miest.

Sedemdňová ochranná lehota platí aj pri skrátenom pracovnom úväzku

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Pri ochrannej lehote nezáleží na tom, či ide o plný alebo skrátený pracovný úväzok. V oboch prípadoch trvá sedem dní po ukončení nemocenského poistenia (teda po ukončení zamestnania). 

Zber údajov o asistentoch učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením

Kategória: Aktuality

V máji 2019 sa uskutoční zber údajov o asistentoch učiteľa prostredníctvom webovej aplikácie „Zber údajov o asistentoch učiteľa“. Údaje budú slúžiť pre pridelenie finančných prostriedkov na asistentov učiteľa od septembra 2019 pre školský rok 2019...

Študenti po maturite nemusia ukončenie štúdia hlásiť

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa v súvislosti s blížiacimi sa maturitami upozorňuje študentov, že bezprostredne po ukončení stredoškolského štúdia nemajú žiadne oznamovacie či prihlasovacie povinnosti voči Sociálnej poisťovni.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov