Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Máj 2019

Absolventi škôl nemajú automaticky nárok na dávku v nezamestnanosti

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje študentov a budúcich absolventov škôl, že po ukončení školy a zamestnania popri štúdiu im automaticky nevzniká nárok na dávku v nezamestnanosti. 

Ako funguje EÚ: príručka pre stredné školy

Kategória: Aktuality

Denník N vydal N Magazín o mýtoch o EÚ, ktorý obsahuje aj príručku pre stredné školy. Bezplatne ho dostane 20-tisíc študentov a 400 stredných škôl. 

Bežný študent, ktorý chce študovať v zahraničí, nemá povinnosti voči SP

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa pripomína študentom stredných a vysokých škôl, ktorí sa chystajú študovať v zahraničí, že nemajú voči Sociálnej poisťovni žiadne prihlasovacie, oznamovacie ani odvodové povinnosti.

Denný tábor na akademickej pôde - Paneurópska detská univerzita

Kategória: Aktuality Autor/i: Tlačová správa

Virtuálna realita, výroba vlastného časopisu, simulovaná súdna sieň, výroba medu... To je len zlomok aktivít, ktoré naše deti môžu na Paneurópskej detskej univerzite zažiť aj toto leto.

Dodatok č. 3 k ŠVP „RUP pre ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským“

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR schválilo ako súčasť Štátneho vzdelávacieho programu pre základné školy  Dodatok  č. 3  „Rámcový učebný plán pre ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským“ s platnosťou od 1. 9. 2019 začínajúc 1. až 3. ročníkom.

Dodatok k ŠVP - Rámcový učebný plán pre ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR dňa 4. 4. 2019 s platnosťou od 1. 9. 2019 schválilo DODATOK č. 3 k štátnemu vzdelávaciemu programu - Rámcový učebný plán pre ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským.

Európska únia pre mladých

Kategória: Aktuality

Publikáciu Európska únia pre mladých študentom približuje Európsku úniu, jej históriu, fungovanie a aj to, aké možnosti poskytuje mladým ľuďom. 

Európsky týždeň odborných zručností - 14. – 18. októbra 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: siov.sk

Štvrtý ročník Európskeho týždňa odborných zručností bude 14. – 18. októbra 2019. Iniciatíva je otvorená pre všetky organizácie, ktoré podporujú odborné vzdelávanie a prípravu v ktoromkoľvek členskom štáte Európskej únie, kandidátskych krajinách EÚ...

Historické označenia učiteľov a žiakov

Kategória: Aktuality Autor/i: PhDr. Vladimír Michalička, CSc.

Pri čítaní historických príspevkov o dejinách školstva sa stretávame s viacerými dobovými pomenovaniami učiteľov. Tu je niekoľko z nich.

Kontrola zamestnanca na PN

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, ktorí chcú poslať podnety na prešetrenie dodržiavania liečebného režimu svojich zamestnancov, aby ich zaslali priamo do príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne, a nie do ústredia SP. Skrátia tým čas na...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov