Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - November 2019

Od budúceho roka budú vyššie dávky nemocenské, materské i ošetrovné

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa upozorňuje, že v budúcom roku sa zmení maximálna výška nemocenských dávok a poistenci tak po splnení zákonných podmienok môžu získať nárok na vyššie sumy troch druhov dávok: nemocenské, materské a ošetrovné.

Tatiana Soroková - Efektívna komunikácia v riaditeľni

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Túžba pochopiť fungovanie ľudského myslenia a správania je stará ako ľudstvo samo. Hnaní túžbou po pozitívnom hodnotení sa dostávame do pozícií, v ktorých sa snažíme vyniknúť, alebo aspoň zakryť svoje nedostatky. Vysoké životné tempo mení školský ...

Výročie Nežnej revolúcie - kultúrne aktivity

Kategória: Aktuality Autor/i: culture.gov.sk

Pri príležitosti okrúhleho výročia Nežnej revolúcie sú pre verejnosť pripravené rôznorodé kultúrne podujatia. Udalostiam a odkazu Novembra ´89 sú venované aj originálne výstavné, divadelné či filmové projekty.

Odborný seminár o podpore dospelých s nízkym stupňom vzdelania

Kategória: Aktuality Autor/i: siov.sk

Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje v Banskej Bystrici dňa 20. novembra 2019 seminár - Ako vytvárať a podporovať šance dospelých s nízkym stupňom vzdelania?

Testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ

Kategória: Aktuality Autor/i: nucem.sk

Testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ sa uskutoční 20. novembra 2019 (streda) na všetkých základných školách z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra. 

Nominácie na ocenenie „Empower – no uznaj" v oblasti neformálneho vzdelávania v práci s mládežou

Kategória: Aktuality Autor/i: iuventa.sk

MŠVVaŠ SR a IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže spustili nominácie na ocenenie „Empower – no uznaj" v oblasti neformálneho vzdelávania v práci s mládežou.

Dodatok č. 1 k VP pre deti so zdravotným znevýhodnením pre predprimárne vzdelávanie

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Dodatok č. 1, ktorým sa dopĺňajú vzdelávacie programy pre deti so zdravotným znevýhodnením pre predprimárne vzdelávanie pre účely školskej integrácie, schválilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dňa 30. októbra 201...

Preukazovanie bezúhonnosti pedagogických a odborných zamestnancov

Kategória: Aktuality

MŠVVaŠ SR vypracovalo pre školy v súvislosti s § 15 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov aplikačnú pomôcku k preukazovaniu bezúhonnosti pedagogických zamestnancov ...

Od januára 2020 sa zvýšia dôchodky o 2,9 %

Kategória: Aktuality

Dôchodky sa v roku 2020 zvýšia o 2,9 % mesačnej sumy dôchodku, najmenej sa však zvýšia o pevnú sumu určenú ako 2 % z priemernej mesačnej sumy príslušného druhu dôchodku vykázanej Sociálnou poisťovňou k 30. júnu 2019. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov