Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Júl 2018

Zdravie na tanieri - zverejnenie výsledkov

Kategória: Aktuality

V rámci výzvy na podávanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov k rozvojovému projektu pod názvom ZDRAVIE NA TANIERI 2018 bolo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR predložených 69 projektov na ich realizáciu. 

Novela školského zákona - zákon č. 210/2018 Z. z.

Kategória: Aktuality

Zákon č. 210/2018 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vyšiel v Zbierke zákonov.

Zdravšie stravovanie žiakov podporil rezort školstva sumou takmer 200 000 eur

Kategória: Aktuality

Spolu 30 projektov škôl z celého Slovenska získalo od Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR finančný príspevok v rámci rozvojového projektu Zdravie na tanieri 2018. Jeho cieľom je podporiť aktivity smerujúce k prevencii obezity a vytvár...

Novela zákona o odbornom vzdelávaní - zákon č. 209/2018 Z. z.

Kategória: Aktuality

Zákon č. 209/2018 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 61/2015 Z. z.  o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, vyšiel v Zbierke zákonov. 

Príspevok na učebnice cudzieho jazyka

Kategória: Aktuality

Príspevok na učebnice je účelovo určený na nákup učebníc uvedených v zozname zverejnenom na stránke Edičného portálu na adrese:https://edicnyportal.iedu.sk/Documents/Show/8. Príspevok na žiaka pre učebnicu cudzieho jazyka je vo výške 15,00 €. 

Prijímanie neočkovaného dieťaťa do materskej školy

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Povinnosti prevádzkovateľa materskej školy sú uvedené v § 24 zák. č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. 

Súhrnné informácie k zákonu o e-Governmente

Kategória: Aktuality

Školy sú orgánmi verejnej moci v rozsahu, v ktorom vykonávajú prenesenú štátnu správu zverenú im zákonom. 

Zmena vyhlášky o špeciálnych školách je v medzirezortnom pripomienkovaní

Kategória: Aktuality

V medzirezortnom pripomienkovaní sa nachádza vyhláška Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ktorou sa dopĺňa vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 322/2008 Z. z. o špeciálnych školách v znení neskorší...

Výzva na spoluprácu v pilotnom projekte Komunikácia - cesta k porozumeniu a úspechu

Kategória: Aktuality

Štátny pedagogický ústav rozbieha v školskom roku 2018/2019 pilotný projekt Komunikácia – Cesta k porozumeniu a úspechu na rozvoj komunikačných, prezentačných a mediálnych kompetencií. Projekt bude prebiehať formou tréningov učiteľov, ktorí násled...

Opravný termín EČ a PFIČ MS 2018

Kategória: Aktuality

Opravný termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční 4. až 6. septembra 2018 na vybraných stredných školách. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov