Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Máj 2018

Absolventi škôl nemajú automaticky nárok na dávku v nezamestnanosti

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa upozorňuje študentov a budúcich absolventov škôl, že po ukončení školy a zamestnania popri štúdiu im automaticky nevzniká nárok na dávku v nezamestnanosti.

Ako majú absolventi stredných a vysokých škôl postupovať voči Sociálnej poisťovni

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa upozorňuje študentov – budúcich absolventov stredných a vysokých škôl, že ak nie sú dobrovoľne poistení, po ukončení svojho štúdia nemajú žiadne oznamovacie či iné povinnosti voči Sociálnej poisťovni. Ich budúce povinnosti závis...

Budúci týždeň začínajú ústne maturitné skúšky

Kategória: Aktuality

V čase od 21. mája do 8. júna 2018 budú prebiehať interné časti maturitnej skúšky. Jednotlivým školám určili termíny OŠ OÚ stredným školám v ich územnej pôsobnosti.  

Darčekové poukážky a sociálny fond

Kategória: Aktuality Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Vyberáme u časti Riadenie školy Sme rozpočtová organizácia, pri príležitosti Dňa učiteľov dávame zamestnancom darčekové poukážky, ktoré hradíme zo sociálneho fondu. Hodnotu darčekovej poukážky majú zamestnanci zdanenú a platia aj odvody. Môžem uhr...

Dnes sa začali prijímacie skúšky na stredné školy

Kategória: Aktuality

Tento týždeň sa konajú prijímacie skúšky na stredné školy. V aktuálnom školskom roku je na základných školách takmer 37 400 deviatakov, prijímacie skúšky absolvujú aj žiaci 5. ročníkov ZŠ (na 8-ročné štúdium).

Dodatočné spresnenie objednávky učebníc pre 1. ročník do 15. mája

Kategória: Aktuality

Dodatočné spresnenie objednávky učebníc pre 1. ročník pre všetky základné školy podľa počtu žiakov zapísaných do 1. ročníka je možné v termíne do 15. mája 2018 v systéme Edičného portálu. 

Duálny systém majú naštartovať zmeny v legislatíve a aktivity ŠIOV

Kategória: Aktuality

Priame platby, neskoršie termíny prihlášok, zrušenie krátenia normatívu, intenzívnejšie zapojenie zamestnávateľov a podpora firiem, škôl, ako i rodičov a žiakov pri vstupe do systému majú pomôcť vstupu 12 000 žiakov do duálu.

Komisionálne preskúšanie žiaka

Kategória: Aktuality Autor/i: PhDr. PaedDr. Martin Bodis, PhD. Info

Vyberáme z časti Riadenie školy Žiak vykonáva povinnú školskú dochádzku v zahraničí (s povolením riaditeľa školy) a zákonní zástupcovia požiadali o jeho preskúšanie v mesiaci jún. Sme jeho kmeňovou školou,  je v 4. ročníku. Komisionálne skúšky má ...

Koncepcia výchovy a vzdelávania detí a mládeže k dobrovoľníctvu

Kategória: Aktuality

Zámerom koncepcie je vytvoriť predpoklady na realizáciu výchovy a vzdelávania k dobrovoľníctvu vo všetkých stupňoch vzdelávania v školách a školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach, vymedziť ciele a princípy výchovy a vzdelávania k dobrovoľníc...

Listinný rovnopis elektronického úradného dokumentu

Kategória: Aktuality

Nová vyhláška č. 85/2018 Z.z. definuje jednotné pravidlá na vyhotovovanie listinných rovnopisov bez ohľadu na to, či budú, alebo nebudú orgánmi verejnej moci od 1. novembra 2018 zapojené do centrálneho úradného doručovania.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov