Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Apríl 2018

Informácie k zberu údajov o asistentoch učiteľa 2018

Kategória: Aktuality

Financovanie asistentov učiteľa sa uskutočňuje podľa § 4a zákona č. 597/2003 Z. z.  o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov.

Vláda schválila novelu zákona o odbornom vzdelávaní

Kategória: Aktuality

Novela zákona č. 61/2015 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave by mala priniesť zmeny v systéme duálneho vzdelávania. Ich cieľom je zefektívniť vstup zamestnávateľov a predovšetkým malých a stredných podnikov, vrátane živnostníkov do tohto systému. 

Celoštátny systém na odhaľovanie plagiátov zaujal odborníkov z Albánska

Kategória: Aktuality

Na dvojdňovej návšteve v Centre vedecko-technických informácií SR boli prezentované aktivity centra a spoločne sa diskutovalo aj o potenciálnej spolupráci.

Sezóna školských výletov a exkurzií

Kategória: Aktuality Autor/i: Mgr. Peter Lengyel, PhD.

Vyberáme z časopisu Manažment školy v praxi Sezóna školských výletov je v plnom prúde. Čas, ktorý učiteľ ukrojí z vyučovania, má hlbší význam najmä vtedy, keď je školský výlet nielen konzumným spestrením konca školského roka, ale aj cestou, ako st...

Rozpis príspevku na ŠvP na rok 2018

Kategória: Aktuality

Na webovom sídle ministerstva je zverejnený rozpis finančných prostriedkov podľa zriaďovateľov a škôl na príspevok školy v prírode v roku 2018.

Materská škola - organizácia a manažment (2. aktualizované vydanie)

Kategória: Aktuality

Vydavateĺstvo Wolters Kluwer SR, s. r. o. ponúka 2. aktualizované vydanie praktickej príručky -  Materská škola - oragnizácia a manažment autorky Ingrid Konečnej Veverkovej. Publikácia je aktualizovaná podľa súčasne platnej legislatívy. 

Podmienkou vstupu do II. piliera je dôchodkové poistenie v Sociálnej poisťovni

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa pripomína občanom, ktorí majú záujem zúčastniť sa na starobnom dôchodkovom sporení, že vstup do II. piliera nie je možný bez toho, aby boli v súčasnosti alebo už niekedy v minulosti dôchodkovo poistení v Sociálnej poisťovni. 

PISA 2018

Kategória: Aktuality

V dňoch 16. – 27. apríla 2018 sa na Slovensku zúčastní približne 400 základných a stredných škôl hlavného merania PISA 2018.  

Rodinná mediácia - ako deťom neublížiť rozvodom

Kategória: Aktuality

Vydavateĺstvo Wolters Kluwer SR, s. r. o. prináša publikáciu autorky Dagmar Tragalovej - Rodinná mediácia - ako deťom neublížiť rozvodom. Publikácia je zameraná na pomoc rodine pri riešení konfliktov. Venuje sa potrebám jednotlivca, emóciám v konf...

Blíži sa festival vedeckých filmov – FVF 2018!

Kategória: Aktuality

5. ročník Festivalu vedeckých filmov – FVF 2018 má podtitul VEDA JE POKROK. Pripravené sú zaujímavé vedecko-populárne filmy na témy ako astronómia, energetická technika, experimentálna medicína či ekológia. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov