Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Apríl 2018

22. ročník finančnej zbierky Deň narcisov sa uskutoční v piatok, 13. apríla 2018

Kategória: Aktuality

Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa bude konať už po 22-krát. Ulice miest a obcí v jediný deň v roku – tentokrát 13. apríla 2018 - zaplavia žlté narcisy. 

Blíži sa festival vedeckých filmov – FVF 2018!

Kategória: Aktuality

5. ročník Festivalu vedeckých filmov – FVF 2018 má podtitul VEDA JE POKROK. Pripravené sú zaujímavé vedecko-populárne filmy na témy ako astronómia, energetická technika, experimentálna medicína či ekológia. 

Celoštátny systém na odhaľovanie plagiátov zaujal odborníkov z Albánska

Kategória: Aktuality

Na dvojdňovej návšteve v Centre vedecko-technických informácií SR boli prezentované aktivity centra a spoločne sa diskutovalo aj o potenciálnej spolupráci.

Daj zelenú svojmu zelenému nápadu

Kategória: Aktuality

Zelená inovačná a podnikateľská letná škola - Green Innovation and Entrepreneurship Summer School sa aktuálne presúva na Slovensko. Ak máte rozpracovanú zaujímavú ekoinováciu môžete sa aktuálne prihlásiť na bratislavskú Zelenú letnú školu. Spoločn...

Generálna skúška inovovanej EČ MS zo SJSL

Kategória: Aktuality

10. apríla sa uskutoční Generálna skúška inovovanej formy EČ MS zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry. Zúčastnia sa jej žiaci 3. ročníka stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským. NÚCEM dodá zapojeným stredným školám výsledky ich žiako...

Informácie k zberu údajov o asistentoch učiteľa 2018

Kategória: Aktuality

Financovanie asistentov učiteľa sa uskutočňuje podľa § 4a zákona č. 597/2003 Z. z.  o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov.

Konferencia - Školské knižnice ako informačné a kultúrne centrá škôl

Kategória: Aktuality

Slovenská pedagogická knižnica organizuje pod záštitou ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Martiny Lubyovej 3. mája 2018 v Univerzitnej knižnici v Bratislave 12. medzinárodnú konferenciu Školské knižnice ako informačné...

Kritické myslenie ako téma regionálnej konferencie vo Zvolene

Kategória: Aktuality Autor/i: Mgr. Ľuboslava Bieliková

V utorok 3. apríla 2018, v čase vedľajších prázdnin, organizovala Základná škola P. Jilemnického 2 vo Zvolene regionálnu vzdelávaciu konferenciu pod názvom UČIACA SA ŠKOLA. Nosnou a vysoko aktuálnou témou konferencie bolo Kritické myslenie dospelý...

Materská škola - organizácia a manažment (2. aktualizované vydanie)

Kategória: Aktuality

Vydavateĺstvo Wolters Kluwer SR, s. r. o. ponúka 2. aktualizované vydanie praktickej príručky -  Materská škola - oragnizácia a manažment autorky Ingrid Konečnej Veverkovej. Publikácia je aktualizovaná podľa súčasne platnej legislatívy. 

Metodické usmernenie k hmotnej zodpovednosti školských knihovníkov

Kategória: Aktuality

Metodické centrum Slovenskej pedagogickej knižnice  pre školské knižnice vydalo v marci metodické usmernenie pre školské knižnice k  hmotnej zodpovednosti školských knihovníkov.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov