Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Január 2018

Archív časopisov The Royal Society prístupný do 24. januára 2018

Kategória: Aktuality

Vydavateľstvo The Royal Society sprístupnilo celý archív časopisov od roku 1665 do 1996. Nájdete tu články vedeckých velikánov, ako sú Sir Christopher Wren, Benjamin Franklin, James Clerk Maxwell, Alan Turing, Kathleen Lonsdale, Stephen Hawking či...

Edukácia klasická verzus inovatívna

Kategória: Aktuality Autor/i: prof. PhDr. Erich Petlák, CSc.,

Vyberáme z Didaktiky V ostatných týždňoch, ba pomaly už v mesiacoch, sa hojne rozvírila diskusia o budúcnosti edukácie v našich školách, s osobitným zreteľom na základné školstvo. Podnetom pre diskusiu sa stal dokument MŠVVaŠ „Návrh cieľov Národné...

Elektronicky komunikuje so štátom trikrát viac ľudí

Kategória: Aktuality Autor/i: Martin Kóňa sekcia komunikácie NASES

Občania, podnikatelia aj úrady zaslali prostredníctvom štátneho elektronického portálu slovensko.sk v roku 2017 vyše 30 miliónov správ. 

Hodnotenie žiaka a záškoláctvo

Kategória: Aktuality

Vyberáme z časti Riadenie školy Ponúkame vybrané príspevky k téme hodnotenia žiakov a školskej dochádzky - slovné hodnotenie, predpísané tlačivá, objektívnosť a spravodlivosť hodnotenia, metodické pokyny, vzory.

Je tu kniha pre deti so zrakovým postihnutím, naučí ich vnímať tvary a farby

Kategória: Aktuality

Centrum včasnej intervencie dostalo 60 kusov knihy Nanušove šibalstvá, rodiny sa o ne môžu prihlásiť. Rodiny detí so zrakovým a viacnásobným znevýhodnením môžu zadarmo dostať multisenzorickú knihu Nanušove šibalstvá.

Kam na strednú školu?

Kategória: Aktuality

Aktuálna ponuka učebných miest pre školský rok 2018/2019 rozdelená podľa krajov predstavuje jednotlivé odbory spolu s kontaktnými údajmi na zamestnávateľa a spolupracujúcu strednú odbornú školu. Táto ponuka je pre školákov a ich rodičov dôležitou ...

Letný detský tábor pre deti členov zväzu

Kategória: Aktuality

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku pripravil pre deti členov zväzu letný detský tábor v rekreačnom zariadení CROCUS Kežmarské Žľaby v čase letných prázdnin od 1. do 7. júla 2018. 

Ministerstvo školstva optimalizuje svoju štruktúru

Kategória: Aktuality

Efektívnejší chod rezortu, posilnenie analytického útvaru aj zníženie počtu administratívnych zamestnancov. To sú ciele novej organizačnej štruktúry, ktorá začala platiť na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR). 

Monitoring obsahu kuchynskej soli v obedoch v zariadeniach školského stravovania

Kategória: Aktuality

V rámci Programov a projektov Úradu verejného zdravotníctva v Slovenskej republike na rok 2018 a na ďalšie roky sa v roku 2018 uskutoční monitoring obsahu kuchynskej soli v zariadeniach školského stravovania základných škôl.

Návšteva ministerky školstva SR M. Lubyovej vo Fínsku

Kategória: Aktuality

V dňoch 25. – 27. 1. 2018 sa uskutočnila pracovná návšteva ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej vo Fínsku. Na úvod pracovnej cesty sa ministerka školstva stretla s rezortnou kolegyňou - ministerkou školstva a kultúry Fín...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov